Andere Tuindieren

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!*

Huizen voor tuindieren kopen?

Artikelen 1 tot 15 van 81 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
6

Artikelen 1 tot 15 van 81 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
6

Ook andere tuindieren hebben een hotel nodig!

Bij Vogelhuisjes.nl kun je niet alleen huizen voor vogels vinden! Bij ons heb je ruime keuze uit allerlei leuke dierenhotels. Zo heb jij straks niet alleen veel vogels in je tuin, maar ook allerlei andere interessante dieren. Wie wil dat nou niet?

Waarom hotel voor andere tuindieren?

Met de aanschaf van een vogelvoederhuis help je de vogels, maar door de aanschaf van een hotel voor andere tuindieren help je nog meer beestjes uit de brand. De reden dat deze overige huizen nodig zijn, is de verstedelijking van onze maatschappij. Doordat natuur steeds vaker plaats moet maken voor bebouwing, verdwijnen er steeds meer oorspronkelijke broedplaatsen voor dieren. Voor bijvoorbeeld hommels is het in de loop der jaren moeilijker geworden om een nestplaats te vinden in de natuur. Hierdoor komt het nu regelmatig voor dat hommels zich gaan nestelen in de spouw van huizen. Dit is voor mensen vervelend. Door een dierenhotel voor hommels te plaatsen zorg je ervoor dat ze hierin gaan nesten en niet in de spouw van je huis. Ook egels hebben dit probleem. Oorspronkelijk nesten de egels in bossen, maar omdat de bossen verdwijnen komen ze steeds vaker in tuinen terecht. Ook voor de egel hebben wij een mooi egelhuis. Naast dat je met een dierenhotel dus veel diersoorten een handje helpt, zorg je er ook voor dat je ze eerder aantreft in je tuin. De droom van elke echte dierenliefhebber!

Soorten dierenhotels

Bij Vogelhuisjes.nl vind je dierenhotels voor de meest uiteenlopende tuindieren. Een dierenhotel dat steeds bekender wordt is het insectenhotel. Een insectenhotel ziet er super leuk uit, en is heel nuttig voor meerdere insecten. Insectenhotels kunnen gemengd zijn: geschikt voor meerdere insectensoorten, die samen onder één dak kunnen nesten. Deze insectenhotels hebben een eigen pagina. Maar je vindt bij ons ook insectenhotels die geschikt zijn voor een specifieke insectensoort. Denk bijvoorbeeld aan bijen, hommels of vlinders. Deze insecten kunnen alleen zwerven, maar ook in groepen leven. Daarom is er ook een specifiek bijenhotel, een hommelkast en een vlinderkast in het leven geroepen. Deze zijn namelijk meer geschikt voor groepen van dezelfde insecten, terwijl een gemengd insectenhotel goed geschikt is om individuele zwervende insecten te ontvangen. Natuurlijk vind je bij ons niet alleen dierenhotels voor insecten. Je vindt bijvoorbeeld ook kasten voor dieren waar je niet zo snel aan denkt. Neem bijvoorbeeld vleermuizen. Doordat huis en schuren steeds beter geïsoleerd worden kunnen zij steeds slechter een plek vinden om te overwinteren of de jongen op te voeden. Een vleermuizenkast biedt de oplossing. Het aantrekken van vleermuizen is ook nog eens heel verstandig: vleermuizen zijn natuurlijke muggenverdelgers. Heel handig dus voor waterrijke gebieden. Andere natuurlijke insecten verdelgers zijn padden en kikkers. Deze amfibieën hebben ook veel baat bij een dierenhotel. Een paddenpot is voor veel van deze beestjes een uitkomst. Een ander bijzonder dier dat een fijne rust- en nestplek kan gebruiken is de vleermuis. Vleermuizenkasten helpen bij het voortbestaan van de vleermuizenpopulatie. Verder hebben we ook veel dierenhotels voor dieren met een schattigere uitstraling: ook egels, eekhoorns en lieveheersbeestjes hebben behoefte aan voor hen geschikte nestkasten. Een breed assortiment dus, met voor veel dieren wat wils!

Voedsel voor tuindieren

Veel van deze dieren hebben niet alleen moeite met het vinden van een nestplek of overwinterplek, maar ook met het vinden van voedsel. In de winter is er minder voedsel beschikbaar. Hier kun je de dieren dus ook een handje mee helpen. Net als voor vogels bestaat er voor veel dieren specifiek voedsel. Je doet er dus goed aan om ze dit voedsel te geven, in plaats van de resten van mensen eten. Dit is helemaal niet goed voor veel dieren, omdat het vaak te veel zout en te veel suiker bevat. Voor egels bestaat er bijvoorbeeld speciaal egelvoer. In dit egelvoer zit een mix van alles wat de egel lekker vindt. Plaats een beetje egelvoer met een bakje water en ze zullen vast een bezoekje aan je tuin brengen. Ook voor eekhoorns bestaat speciaal voedsel. Zo hebben wij eekhoornvoer in zakken en in potten. In zo’n zak of pot zitten ongezouten pinda’s, zonnebloempitten, zaden, noten en granen die speciaal geschikt zijn voor eekhoorns. Ook voor eekhoorns is het van belang om een waterbron in de buurt te hebben.

Bij ons ben je dus op het juiste adres voor uiteenlopende dierenhotels voor in de tuin. Het is natuurlijk fijn dat de bestelde producten snel geleverd worden. Ook dat is geen probleem! Wij houden namelijk alle artikelen voorradig in eigen magazijn. Wanneer je dierenhotel op werkdagen voor 23:59 besteld is, is hij morgen in huis!