Bijenhotel

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!*

Bijenhotel kopen? / Bijenhuis kopen?

6 artikel(en)

per pagina

1

6 artikel(en)

per pagina

1

Help de bijen!

Bij Vogelhuisjes.nl kun je insectenhotels kopen die geschikt zijn voor allerlei soorten insecten. Maar je kunt ook kiezen voor een een insectenhotel dat specifiek voor bijen gemaakt is. In Europa vind je veel bijensoorten. De bekendste soort is natuurlijk de honingbij. Voor deze bijen is de achteruitgaande natuur en de verstedelijking van onze maatschappij natuurlijk slecht nieuws. Zo kunnen ze vaak geen geschikte broedplaats vinden om hun jongen op te voeden. Door de aanschaf van bijenhuizen kunt u de bijen helpen om sneller een nestplaats te vinden. Daarnaast zitten er veel voordelen verbonden aan meer bijen in de tuin. Onze bijenhuizen zijn geschikt voor verschillende soorten bijen, zo heeft u de beste kans op bezetting van de bijenhotels!

Waarom meer bijen in de tuin?

Meer bijen in de tuin is goed nieuws. Bijen hebben namelijk een hele goede eigenschap: ze maken honing en zorgen voor bestuiving van bloemen. Verder zijn het hele bijzondere dieren, die fascinerend zijn om aan het werk te zien. Bijen leven volgens een hiërarchie, met de koningin aan de top van de piramide. Wanneer de koningin besluit om zich te vestigen in een bijenhotel, zal haar volk zich ook hier vestigen. Ze blijven dan hier totdat de koningen sterft. Daarna zal het volk vertrekken. De kans is dan aanwezig dat je honing in het verlaten hotel vindt. Dit zal niet heel veel zijn, maar toch erg leuk om honing in je tuin aan te treffen. Er zijn ook bijen die solitair leven. Zij leven over het algemeen op vergelijkbare wijze als bijenvolken, namelijk door middel van bestuiving. Ook zij kiezen graag voor een bijenhuis.

Locatie en onderhoud van jouw bijenhuis

De bijenhuizen kunnen het best geplaatst worden op een plaats in de volle zon. De hoogte maakt niet veel uit, maar voor uw eigen kijkplezier is plaatsing op ooghoogte het best. De ingang van de bijenkast kan het best op het zuiden gericht staan, zo creëert u de beste aanvliegroute voor de bij en heeft u als bijen liefhebber natuurlijk de meeste kans om zo veel mogelijk bijen in uw eigen bijenkast te ontvangen. In elk seizoen van het jaar kunnen deze bijen wel een bijenkast gebruiken, in de zomer is dit om hun jongen op te voeden en hun larven te beschermen. Maar ook in de winter kunnen de bijen deze nestplaats gebruiken om te overwinteren. Wanneer de winter aantreed zullen er minder bijen zijn. Gebruik deze periode even om het bijenhuis te reinigen. Dit doe je simpelweg door hem even in een sopje te zetten.

De juiste bloemen

Voor het eventuele lokken van de bijen hebben wij in ons assortiment het Bijenbloemen Zaadmengsel opgenomen. Dit zaadmengsel zorgt ervoor dat u de juiste bloemen in uw tuin heeft staan voor het aantrekken van verschillende soorten bijen. Het zaadmengsel is geschikt voor 4 vierkante meter en in combinatie met het bijenkast bent u helemaal klaar om verschillende soorten bijen te ontvangen in uw tuin.

Uitstekende kwaliteit, snel geleverd!

Natuurlijk is de aanschaf van bijenhuizen nog leuker als u weet dat deze ook zo van een uitstekende kwaliteit is. Een groot aantal bijenhuizen in ons assortiment zijn gemaakt van FSC gecertificeerd hout. Dit houdt in dat het hout waarvan de bijenhuizen gemaakt zijn op een verantwoorde manier gewonnen is uit de natuur. Bij het kappen van dit hout wordt goed nagedacht over het behoud van de bossen waaruit het hout gewonnen wordt. Doordat wij alle bijenhotels uit eigen magazijn leveren is het mogelijk om zo snel mogelijk de bijenkast bij u thuis aan te bieden! Wanneer je op werkdagen voor 23:59 bestelt, is het bijenhuis morgen in huis!