Bijenhotel

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!*

Bijenhotel kopen? / Bijenhuis kopen?

Artikelen 1 tot 15 van 27 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
2

Artikelen 1 tot 15 van 27 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
2

Een mooi bijenhotel kopen bij Vogelhuisjes.nl

Bij ons kunt u een insectenhotel kopen die geschikt is voor allerlei soorten insecten, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een een insectenhotel dat specifiek voor bijen gemaakt is. In Europa vind je veel bijensoorten, zo is de bekendste soort natuurlijk de honingbij. Voor deze bijen is de achteruitgaande natuur en de verstedelijking van onze maatschappij natuurlijk slecht nieuws, zo kunnen ze bijvoorbeeld vaak geen geschikte broedplaats vinden om hun jongen op te voeden en dat is natuurlijk eeuwig zonde.

Door de aanschaf van bijenhuizen kunt u de bijen helpen om sneller een nestplaats te vinden, daarnaast zitten er veel voordelen verbonden aan meer bijen in de tuin. Onze bijenhuizen zijn geschikt voor verschillende soorten bijen, zo heeft u de beste kans op bezetting van de bijenhotels! Eenmaal hangend in de tuin volgt vaak grote blijdschap van de bijen!

Waarom meer bijen in de tuin?

Meer bijen in de tuin is goed nieuws, bijen hebben namelijk een hele goede eigenschap: ze maken honing en zorgen voor bestuiving van bloemen. Bijen leven volgens een hiërarchie, met de koningin aan de top van de piramide. Maar er zijn ook bijen die solitair leven.

Ook zij kiezen graag voor een bijenhuis, in het bijenhuis zitten namelijk holle stengels die aan één kant dicht zijn en die glad zijn van binnen waar ze graag in zitten. De gaten of stengels vormen meerdere nestcellen achter elkaar aangelegd zodat de bij zich hier thuis voelt.

De diameter van de boorgangen en stengels varieert. Hierdoor vindt u in het bijenhotel kleinere of grotere gaten, zodat er voor elke bij een plekje is. De gaten variëren tussen de twee en negen millimeter,want grotere gaten trekken nauwelijks bijen aan.

Locatie en onderhoud van jouw bijenhuis

Een bijenhotel plaatsen kunt u het best doen onder een afdakje tegen instromend regenwater. Ook voldoende zon in de directe omgeving is belangrijk. De ingang van de bijenkast kan het best op het zuiden gericht staan, zo creëert u de beste aanvliegroute voor de bij en heeft u als bijenliefhebber natuurlijk de meeste kans om zo veel mogelijk bijen in uw eigen bijenkast te ontvangen. Al onze bijenhotels zijn gemaakt van echt hout aangezien kunststof bijenhotels minder geschikt vanwege scheuren schimmelvorming. De gaten zitten bij dwars op de ‘draad’ (vezelrichting). Zo ontstaan er minder snel scheuren in het hout die de gangen onbruikbaar maken, zo gaat ook het hout langer mee.

Tijdens elk seizoen van het jaar kunnen deze bijen wel een bijenkast gebruiken. In de zomer om hun jongen op te voeden en hun larven te beschermen. Maar ook in de winter kunnen de bijen deze nestplaats goed gebruiken om te overwinteren. Wanneer de winter aantreedt zullen er natuurlijk wel minder bijen zijn. In deze periode kunt u het bijenhuis reinigen door hem simpelweg in een sopje te zetten.

Uitstekende kwaliteit, snel geleverd!

Natuurlijk is de aanschaf van bijenhuizen nog leuker als u weet dat deze ook zo van een uitstekende kwaliteit is. Een groot aantal bijenhuizen in ons assortiment zijn namelijk gemaakt van FSC gecertificeerd hout.

We hebben voor veel meer dieren mooie nest- en voederopties. Heeft u bijvoorbeeld wel eens een egel in de tuin? neem dan eens een kijkje bij onze mooie egelhuizen. Of kies voor een vleermuiskast, een eekhoornhuisje of een paddenpot.