Eekhoornhuisje

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!*

Eekhoornhuisje / Eekhoornhuis kopen?

Artikelen 1 tot 15 van 21 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
2

Artikelen 1 tot 15 van 21 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
2

Help de eekhoorn met een eekhoornhuis!

Naast vogelhuisjes, vind je op Vogelhuisjes.nl mooie huisjes voor allerlei andere dieren. Denk dan bijvoorbeeld aan een egelhuis, een vleermuiskast, een uilenkast, en woningen voor allerlei insecten. Een zeer geliefd dier voor in de achtertuin is de eekhoorn. Deze prachtige knaagdieren zijn vaak vluchtig in de voorbijgang te zien omdat ze vrij schuchter zijn. Maar eekhoorns kunnen best wat hulp van de mens gebruiken. Je kunt de eekhoorn een handje helpen door een eekhoornhuisje op te hangen.

Waarom een eekhoornhuisje?

Geef een extra'tje aan uw tuin met een van onze eekhoornhuisjes! Het plaatsen van een eekhoornhuis is een leuke manier om in jouw tuin een mooie landelijke sfeer te creëren. Daarnaast help je de eekhoorn door ze een overwinteringsplek aan te bieden voor de winter. De rest van het jaar slaan ze graag hun voedsel op in een eekhoornhuisje. Daarnaast kun je natuurlijk genieten van het mooie gezicht van eekhoorns in uw eigen omgeving! De laatste jaren kunnen eekhoorns steeds moeilijker een geschikte nest- en broedplaats vinden. Dit komt voornamelijk door de toenemende ontbossing die plaatsvindt bij de verstedelijking van Nederland. Eekhoorns gaan zich ook steeds vaker nestelen op onstabiele plaatsen waardoor er valpartijen ontstaan voor de eekhoorn en zijn jongen. Door eekhoornhuizen te plaatsen help je de eekhoorn aan een nest- en broedplaats voor zijn jongen, maar help je de eekhoorn aan een veilig thuis.

Bevestiging en specificaties

Het is zeer belangrijk om een eekhoornhuisje goed op te hangen. Met name de hoogte is belangrijk. Een eekhoornhuisje dat op 3 á 4 meter hoogte hangt zorgt voor veiligheid. Een vaak voorkomende doodsoorzaak van eekhoorns is namelijk dat ze gebeten worden door honden of katten. Daarnaast worden ze vaak aangereden. Door het huisje op hoogte te bevestigen zijn ze hier beter voor beschermd. Zorg ook dat het huisje goed bevestigd is. Een andere veel voorkomende doodsoorzaak is namelijk een valpartij vanaf grote hoogte. Een eekhoorn bouwt vaak meer dan een nest. In geval van gevaar kunnen ze dan een ander nest bezoeken. Daardoor is het een goed om meerdere eekhoornhuizen op te hangen.Belangrijk is dat de eekhoornhuizen in elkaars zicht hangen. Dit geeft de eekhoorn een vertrouwd gevoel. Hierdoor draag je bij aan het welzijn van eekhoorns en zijn jongen. Natuurlijk zijn al onze eekhoornhuizen van een goede kwaliteit en snel leverbaar. Een groot aantal van onze eekhoornhuizen zijn gemaakt van FSC gecertificeerd hout. Dit wil zeggen dat dit hout op verantwoorde wijze gekapt is, waarbij rekening is gehouden met het voortbestaan van deze bossen.Eekhoornvoederhuizen

Eekhoornvoederhuizen

Naast eekhoornhuizen die bedoeld zijn om te nesten en te schuilen, vind je bij Vogelhuisjes.nl ook eekhoornvoederhuizen. Zo kun je de eekhoorn ook helpen met de voedselverzameling. In de winter is het namelijk heel moeilijk om voldoende voedsel bij elkaar te sprokkelen. Je kunt een eekhoornvoederhuizen vullen met eekhoornvoer. Dit compleet samengestelde voer bestaat onder andere uit ongezouten pinda’s, zonnebloempitten, zaden noten en verschillende granen. Door deze combinatie is het eekhoornvoer een voedzaam geheel, boordevol van vitaminen en mineralen die de eekhoorn nodig heeft. Dit eekhoornvoedsel kan besteld worden in zakken van 500 gram en in potten van 200 gram. Deze potten passen precies in het voederhuis voor de eekhoorn. Met een eekhoornvoederhuis en bijbehorend voer kunt u dus uw steentje bijdragen aan de voedselvoorraad van de eekhoorns. Daarnaast voorkom je een hoop ergernis bij vogels, omdat eekhoorns vaak hun voedersilo’s kapot maken. Daar is het eekhoornvoederhuisje goed tegen bestand. We hebben ook voederhuisjes waar eikels in geplaatst kunnen worden. De eekhoorn kan zelf het dakje open maken zodat hij alleen bij het voedsel kan.

Ben je nog aan het twijfelen of wil je simpelweg wat meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Natuurlijk is het fijn dat je bestelling snel in huis is. Heb je op werkdagen voor 23:59 bestelt, dan heb je de bestelling de volgende dag in huis.