Hommelkast

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!*

1 artikel(en)

per pagina

1

1 artikel(en)

per pagina

1

Hulp voor hommels

Bij Vogelhuisjes.nl vind je niet alleen nestkasten voor vogels. Omdat alle tuindieren wel wat hulp kunnen gebruiken, hebben wij ook nestgelegenheden voor allerlei andere dieren. Denk dan bijvoorbeeld aan eekhoorns, padden en egels. Maar een andere categorie dieren die je in de tuin kunt aantreffen heeft het ook niet altijd makkelijk: de insecten. Insecten zijn natuurlijk volop aanwezig in elke tuin, maar door de ontwikkelingen van de laatste decennia vinden ze steeds lastiger veilige plekken om te broeden. Zo ook de hommel. Gelukkig vind je bij Vogelhuisjes.nl mooie hommelkasten, die de hommel kunnen helpen om op een veilige plek (voor zowel de hommel als de mens) te nesten.

Waarom een hommelkast aanschaffen?

Hommels zijn belangrijke insecten. Zij zorgen namelijk net als bijen voor de bestuiving, waardoor er bevruchting plaatsvindt. Zonder hommels en bijen zouden er veel minder groenten, fruit en bloemen zijn. Helaas verdwijnen steeds meer broedplaatsen voor hommels. Dit komt doordat er steeds meer natuur verdwijnt. De natuur moet steeds vaker wijken voor de toenemende industrialisatie. Hierdoor gaat de hommel zich vaker in de buurt nesten van de mens. Dit is niet altijd fijn. Zo kunnen ze zich gaan nesten in de spouw van huizen. Ze zijn zelfs in staat om zich een weg te banen door de voegen van een bakstenen muur. Ze nesten dan op plekken waar ze overlast veroorzaken. Door de aanschaf van een hommelkast zorg je ervoor dat ze een fijne plek hebben waar ze niemand tot last zijn. Zo heb je wel de voordelen van de hommel maar niet de nadelen.

Bevestiging en specificaties

Een hommelhuis wordt normaal gesproken dicht bij de grond geplaatst. Je kunt het hommelhuis het beste plaatsen op een droge plaats met veel schaduw. Hommels nesten namelijk minder graag in de zon. De hommelkast kan ook ingegraven worden. Graaf hem dan in tot net onder de invliegopening. De grond warmt op door de zon, waardoor het huisje lekker warm blijft zonder dat hij in de zon geplaatst hoeft te worden. Een ideale situatie is namelijk dat de hommelkast in de ochtend opgewarmd door de zon, maar zich de rest van de dag in de schaduw bevindt. Zo’n locatie is lastig te vinden, waardoor ingraven soms de betere optie is. Een ingegraven hommelkast bevindt zich ook op de ideale hoogte voor hommels om zich te gaan nestelen in de hommelkast. Je kunt het hommelhuis eventueel vullen met droog gras, gedroogd mos en uitgeplozen touw. Als de hommelkast lang leeg staat, is het verstandig deze schoon te maken in verband met ongedierte dat zich kan gaan nestelen in het hommelhuis. Dit kun je doen door hem simpelweg even in een sopje te leggen. Het hommelhuis is gemaakt van gemaakt van gecertificeerd FSC hout. We kunnen dus verzekeren dat het hout van het hommelhuis van topkwaliteit is. FSC gecertificeerd hout is daarnaast ook milieubewust: bij het kappen van dit hout wordt er rekening gehouden met het welzijn van het bos en het voortbestaan hiervan. Zo heeft de kap van het hout geen nadelige gevolgen voor het milieu. Ten slotte worden onze hommelkasten vervaardigd met een dak van zink zodat uw hommelkast een zo lang mogelijke levensduur heeft.

Houdt rekening met de consequenties

Wanneer je hommels met rust laat zijn het vaak vredelievende beestjes. Ze zijn dan ook minder agressief dan bijen en wespen. Wanneer ze zich bedreigd voelen zijn ze minder vriendelijk, zeker wanneer het nest bedreigd wordt. Ze worden dan territoriaal en gaan hun nest verdedigen. Let dus goed op wanneer je je in een straal van 1 á 2 meter van hommelkast bevindt.

Nestkasten voor andere insecten

Bij Vogelhuisjes.nl vind je nog veel meer! Op het gebied van insecten kun je ook kiezen voor insectenhotels, vlinderkasten, bijenhotels, en lieveheersbeesthuisjes. Maar we hebben ook nest- en schuilkasten voor eekhoorns, padden, vleermuizen, egels en natuurlijk: de vogels. Voor vogels hebben we nestkasten, vogelhuisjes en voederhuizen. Een uitgebreid assortiment dus, waarin alle wensen opgenomen zijn. Omdat wij bijna alles in ons eigen magazijn op voorraad hebben, zijn we in staat om snel te leveren. Heb je op werkdagen voor 23:59 besteld, dan is jouw hommelkast de volgende dag in huis.