Lieveheersbeesthuisje

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!*

Lieveheersbeesthuisje / lieveheersbeesthuis kopen?

4 artikel(en)

per pagina

1

4 artikel(en)

per pagina

1

Lieveheersbeestjes in de tuin

Bij Vogelhuisjes.nl vind je allerlei soorten nestkasten voor vogels, maar wist je dat we ook veel leuke opties voor insecten hebben? Zo vind je bij ons ook wel bijenhotels, vlinderkasten en huizen waar meerdere soorten insecten samen kunnen leven. Een andere charmante insectensoort die veel baat heeft bij een schuilplek is het lieveheersbeestje. Lieveheersbeestjes zijn mooie beestjes die graag samen overwinteren. In tegenstelling tot veel andere insectensoorten willen veel mensen graag meer lieveheersbeestjes in de tuin. Met een lieveheersbeesthuisje kun je de kans op veel lieveheersbeestjes vergroten. Bij Vogelhuisjes.nl vind je een aantal stijlvolle opties!

Waarom een huisje voor lieveheersbeestjes?

Veel verschillende soorten lieveheersbeestjes moeten zien te overwinteren. Dit doen ze over het algemeen in grote groepen. Voor dit beestje is het niet altijd even makkelijk hier een geschikte plaats voor te vinden. Meestal zoeken ze een beschutte plek op, zoals tussen bladerhopen of in schuurtjes. Toch zijn deze plekken in de winter niet altijd even goed vindbaar voor de lieveheersbeestjes. Door een lieveheersbeestkast op te hangen geef je ze een goede plek waar ze in alle rust de winter door kunnen brengen. Daar zitten veel voordelen aan. Zo kun je natuurlijk uitgebreid genieten van allerlei soorten lieveheersbeestjes in uw eigen tuin. Maar ook voor het behoud van uw planten is een lieveheersbeesthuisje een oplossing. Zodra er allerlei soorten lieveheersbeestjes genesteld zitten in het huisje, gaan deze ook bladluizen bestrijden. Dit is namelijk hun favoriete voedsel. Een volwassen lieveheersbeestje eet tot wel 100 bladluizen per dag. Veel insectensoorten eten ook mijten en andere insecten. Je haalt dus goedkoop bestrijdingsmiddel in huis, dat ook nog eens natuurlijk is. Dat is nou tuinieren met respect voor de natuur!

De beste locatie voor het lieveheersbeest

De tuin is een belangrijke plek voor het lieveheersbeestje. De ene tuin is natuurlijk aantrekkelijker dan de andere tuin. Het is op meerdere manieren mogelijk om het de lieveheersbeestjes net wat aangenamer te maken. Zo hoeft u voor de lieveheersbeestjes takken en bladeren niet op te ruimen. Veel los blad vinden ze alleen maar prettig. Een grote variatie aan planten vinden ze ook prettig.Vooral de meidoorn, linde en hazelaar zijn geliefd. Absolute favoriet is de brandnetel. Je doet er dus goed aan om deze planten gewoon te laten staan. Waar je het lieveheersbeesthuisje plaatst is ook van belang. Het is van belang dat het huisje uit de wind hangt en dat het niet in het huisje kan regenen. Dit voorkomt dat lieveheersbeestjes eraf waaien of weggeregend worden. Hierdoor is het lieveheersbeesthuisje toegankelijker. De hoogte waarop het huisje geplaatst wordt is ook belangrijk. Op 30 tot 60 centimeter hoogte van de grond is het best voor de bereikbaarheid. Plaats wat bladeren in het huisje om het de beestjes echt naar hun zin te maken. Verder moet je het huisje regelmatig controleren op de aanwezigheid van ongedierte.

Soorten lieveheersbeesthuisjes

Natuurlijk is het leuk om allerlei soorten lieveheersbeestjes te ontvangen in uw eigen tuin, maar het lieveheersbeestkastje zelf is natuurlijk ook een sfeermaker. Bij Vogelhuisjes.nl vind je een aantal mooie lieveheersbeesthuisjes in verschillende kleuren. Zo vind je er altijd wel eentje die bij uw tuin past. Onze houten lieveheersbeesthuisjes zijn verkrijgbaar met een grijs, groen, of wit dakje. Verder vind je bij ons ook een mooie lieveheersbeestkast met een fleurige print. Dit is een echte eyecatcher! Op de voorkant zit zelfs een print met allerlei schattige lieveheersbeestjes. Doordat al onze lieveheersbeesthuizen van een hoogwaardige kwaliteit materialen zijn gemaakt, kan er een zo lang mogelijke levensduur worden gerealiseerd. Doordat alle lieveheersbeesthuisjes van FSC gecertificeerd hout worden gemaakt, haal je niet alleen kwaliteit in huis, maar ook een maatschappelijk verantwoord product. Dit hout wordt namelijk alleen gekapt in bossen waar het voortbestaan van het bos gewaarborgd is. Het maken van onze lieveheersbeesthuizen beschadigt de bossen dus niet. Daarom ben je bij ons in goede handen als het gaat om de aanschaf van uw lieveheersbeestkastje.

Snel een lieveheersbeesthuis bestellen dus! Al onze lieveheersbeesthuizen worden op voorraad gehouden in eigen magazijn, waardoor ze snel geleverd kunnen worden. Wanneer je op werkdagen voor 23:59 bestelt, heb je het lieveheersbeesthuisje de volgende dag in huis!