Vlinderkast

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!*

Vlinderkast kopen? / Vlinderhuis kopen?

8 artikel(en)

per pagina

1

8 artikel(en)

per pagina

1

Een tuin vol vlinders

Vogels zijn niet de enige dieren in de tuin die zoeken naar een plek om te overwinteren. Denk dan bijvoorbeeld aan egels, eekhoorns en padden. Veel insecten hebben ook een veilige plek nodig. Daarom vind je bij Vogelhuisjes.nl mooie insectenhotels. Deze insectenhotels zijn afgestemd op meerdere insecten. Er zijn huisjes die bestemd zijn voor specifieke insecten, maar ook voor samenstelling van meerdere insecten. Zo vind je bij ons insectenhotels die geschikt zijn voor de bij, de oorworm en de vlinder. De vlinder is toch wel een van de mooiste insecten om in de tuin te hebben. Naast de samengestelde insectenhotels kun je voor vlinders ook aparte vlinderkasten bestellen. Hier kun je de vlinder goed mee helpen in de winter!

Waarom een vlinderkast?

Er zijn verschillende soorten vlinders die overwinteren. Deze vlinders zoeken vaak een beschutte plek op tussen bladeren in bossen of gewoon achter uw huis. Vaak zijn deze plekken tussen bladeren of in schuurtjes. Helaas zijn er steeds minder van deze beschutte plekken. Minder mensen maken gebruik van begroeiing in de tuin, en schuren worden steeds beter geïsoleerd. Maar gelukkig kunnen er maatregelen genomen worden. U kunt veel vlindersoorten die overwinteren helpen met een vlinderkast. Door een vlinderkast te plaatsen, geeft je deze mooie vlinders niet alleen onderdak voor de winter, maar in de zomer kan je zelf heerlijk genieten van allerlei soorten vlinders in de tuin. Veel vlinders zoeken in andere jaargetijden ook naar onderdak of een voedselbron. Ook dan kan een vlinderhuisje de uitkomst bieden. Want zeg nu zelf, wie wil er nu niet meer vlinders in de tuin?

Locatie en sfeer

Om de vlinders naar je tuin te lokken is het van belang dat de vlinderkast op de juist locatie wordt geplaatst. Een vlinderkast kan het best geplaatst worden op een beschutte plek. Met name een windvrije plek wordt door veel vlinder gewaardeerd. Wat betreft de hoogte van de vlinderkast maakt het voor de vlinders weinig uit. Voor jezelf is het natuurlijk het leukst als de kast op ooghoogte hangt. Daarnaast kun je zo goed in de gaten houden of het vlinderhuis bewoond wordt. Een onbewoond vlinderhuis kan soms een nestplek zijn voor ongedierte. Wanneer dit gebeurd, kun je het vlinderhuis het beste even schoonmaken. Dit doe je door hem even in een sopje te leggen. Een vlinderhuis is natuurlijk niet alleen fijn voor vlinders, maar kan ook een hele leuke toevoeging aan de tuin zijn. Naast dat ze allerlei vlindersoorten aantrekken, zien ze er vaak ook nog eens heel mooi uit. Bij Vogelhuisjes.nl vind je strakke, natuurlijke vlinderkasten, maar ook gedecoreerde kleurrijke vlinderhuisjes. De vlinderhuisjes worden op verantwoorde wijze geproduceerd. Ze zijn namelijk gemaakt van gecertificeerd FSC hout. Dit is hout dat op een verantwoorde manier gekapt wordt. Dit wil zeggen dat de bomenkap geen nadelige gevolgen zullen heeft voor de toekomst van de bossen. Bij ons bent u dus in vertrouwde handen als het gaat de aanschaf van een vlinderhotel. Op deze pagina vind je ook de hotels die geschikt zijn voor zowel bijen en wormen als vlinders. Naast de huizen vind je bij ons ook een kleurrijke vlindervoederschaal. Op deze schaal kan je oud fruit bevestigen, dit vinden vlinders heerlijk. Maar naast deze opties kun je nog meer doen om de vlinders naar je tuin te lokken.

Vlinderzaden

Bij ons vind je vlinderbloemen zaadmengsel. Dit pakketje zaden is ideaal voor het aanleggen van uw eigen vlindertuintje. De zaden die in dit pakketje verwerkt zitten zijn van allerlei bloemsoorten waar vlinders dol op zijn! Een aantal bloemen soorten die in dit pakket zijn opgenomen zijn de zaden van onder andere de Grote Klaproos, Vlambloem, Korenbloem en Lavendel. Dit pakketje is geschikt voor ±4 vierkante meter. Hierdoor zullen vlinders zich helemaal op hun plek voelen in de tuin!

Doordat bijna alle vlinderkasten bij ons uit eigen magazijn geleverd kunnen worden, kan er een snelle levering gegarandeerd worden. Heb je een geschikte vlinderkast gevonden en is de bestelling voor 23:59 geplaatst, dan is de bestelling morgen in huis!