Swipe to the left

Verschillende soorten insectenhotels!

Door Bas 3 years ago 7830 keer bekeken Geen reacties

verschillende soorten insectenhotels!

Insectenhotels zijn een decoratieve maar vooral praktische manier om verschillende soorten insecten te verwelkomen in uw tuin. Toch is het niet altijd even makkelijk om het insectenhuis op de juiste manier te plaatsen. In dit blogitem gaan we u meer vertellen over de verschillende soorten insectenhotels.

Waarom een insectenhuis?

Insectenhotels zijn een leuke accessoire in uw tuin, maar dit is niet de enige reden waarom insectenhotels in het leven zijn geroepen. Door de verstedelijking van onze maatschappij zijn namelijk veel oorspronkelijke broedplaatsen van insecten verdwenen waardoor ze vaak geen geschikte plek hebben om zichzelf te kunnen nestelen. Er zijn dus verschillende redenen waarom u een insectenhuis aan kunt schaffen.

Een andere belangrijke reden om een insectenhuis aan te schaffen het behouden van zelf-geteelde groenten. Zo bestrijden lieveheersbeestjes bladluizen en andere soorten ongedierte die uw groenten aantasten, dan hoeft u niet zoveel gebruik meer te maken van milieubelastende bestrijdingsmiddelen, zo draagt u ook nog eens bij aan een beter milieu. Toch is het niet alleen goed voor bestrijding van verschillende soorten ongedierte. Insecten zoals wespen en bijen zorgen namelijk voor een betere bestuiving van de groenten.

Welke soorten insectenhuizen zijn er?

Om te beginnen zijn er verschillende soorten insectenhotels, niet elk insectenhuis biedt namelijk onderdak voor elk soort insect. Daarom zijn er insectenhotels er in verschillende soorten en maten. Bij elk huisje staat namelijk aangegeven voor welke insectensoorten deze geschikt is. De meeste insecten hebben namelijk verschillende voorkeuren voor een nestplaats. Ook zijn insectenhuizen verkrijgbaar in verschillende kleuren, designs en prints zodat er altijd wel een insectenhuis is naar uw smaak en wensen. Er is dus een insectenhuis voor elke tuin!

Bekijk hier onze Insectenhotels

Hoe te bevestigen?

Een insectenhuis kunt u het beste bevestigen op een beschutte plek die goed beschermd is tegen de zon, wind en regen. Het insectenhuis moet namelijk toegankelijk blijven voor de verschillende soorten insecten die er gebruik van willen maken. Het beste is om de voorzijde van het insectenhotel naar het zuidwesten of zuidoosten te richten, in deze richtingen voorkomt u namelijk vaak dat het in het insectenhuis regent. Hang het hotel ook zeker niet te hoog op. Op kniehoogte is deze het beste toegankelijk voor elk insectensoort. Laat het insectenhotel ook altijd hangen in de winter! Anders worden nuttige insecten al snel uit hun nest verdreven. Ook is het niet aan te raden om een insectenhuis te verven. De geur die vrijkomt bij het verven van het hotel kan de insecten afstoten.

Delen op Social Media