Egelhuis

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!*

4 artikel(en)

per pagina

1

4 artikel(en)

per pagina

1

Waarom een egelhuis?

Door een egelmand te plaatsen is het mogelijk voor egels om zich te nestelen in uw tuin, er is namelijk bijna geen mogelijkheid voor de egel om zijn winterslaap te kunnen houden. Dit komt voornamelijk door de toenemende industrialisatie en verstedelijking die zich momenteel plaatsvindt in Nederland.

De beste plaatsen voor de egel om zijn winterslaap te houden zijn namelijk tussen blader- en takkenhopen. Daarom zoeken egels deze plekken vaak al op in de herfst. Naarmate het winterweer vordert verdwijnen deze blader- en takkenhopen zodat de egel alsnog geen geschikte plaats heeft om zijn winterslaap te kunnen houden. Maar er is goed nieuws! Door een egelmand aan te schaffen kunt u een egel helpen zodat de egel in alle rust zijn winterslaap kan houden.

Hoe kunt u het egelhuis het beste plaatsen?

De beste manier om een egelhmand te plaatsen is op een rustige beschutte plaats, het liefst op een droge ondergrond. Leg een aantal losse bladeren in de mand, dit zal de egel des te meer uitnodigen om in uw egelhuis zijn winterslaap te houden. Ten slotte kunt u de egelmand het best afdekken met takken en bladeren, een egel houdt er van om goed beschut zijn winterslaap te kunnen houden. Belangrijk is wel dat de opening vrij blijft voor de toegankelijkheid van de egelmand.

Het gedrag van de egel.

Doordat de egel een nachtdier is, is deze overdag bijna niet actief om dat een egel overdag bijna blind is. Het kan dus zijn dat uw egelmand overdag bewoond wordt door een egel, maar dat deze er ’s nachts niet meer zit. De egel houdt zijn winterslaap tegen eind november en zal duren tot ongeveer eind december. De hartslag en lichaamstemperatuur van de egel zal dan snel dalen. Van ongeveer 35°C naar 5°C. Deze aanzienlijke daling is ook terug te vinden in de hartslag van de egel zo gaat deze van 180 slagen per minuut naar 9 slagen per minuut! Natuurlijk leven de egels van hun opgeslagen vetreserves die ze maanden terug al hebben opgebouwd. Ook vallen egels veel af tijdens hun winterslaap. Ze verliezen tijdens de winterslaap gemiddeld 25% van hun gewicht.

Een egelmand is het hele jaar nuttig, want in de maanden mei en juni gaan de egels paartjes vormen. Na de bevruchting zal het ongeveer 30 tot 40 dagen duren totdat er jonge egeltjes geboren worden, dit kan natuurlijk in uw egelmand! De egel zal zelf een bedje maken van mos, gras en bladeren voor de geboorte van de jongen. Een opmerkelijke eigenschap is dat een egel blind en doof geboren wordt. Na 2 weken zullen de oogjes open gaan en begint het gehoor te werken.  Er wordt dus het hele jaar gebruik gemaakt van uw egelmand!

Uitstekende kwaliteit, snel geleverd!

Als onze egelhuizen zijn gemaakt van een uitstekende kwaliteit materiaal. Natuurlijk komt dit geheel ten goede van de levensduur van uw egelmand. Ook kunnen wij een zo snel mogelijke levering garanderen doordat wij alle egelhuizen zelf op voorraad houden in ons eigen magazijn!

Twijfel, vragen, of gewoon wat meer informatie nodig? Neem dan gerust contact met ons op.