Hommelkast

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!*

1 artikel(en)

per pagina

1

1 artikel(en)

per pagina

1

Een hommelkast, een belangrijke broedplaats!

Hommels zijn belangrijke insecten als het gaat om als het gaat om de bevruchting van bloesem van vele vruchtbomen die er in Nederland te vinden zijn. Helaas verdwijnen steeds meer broedplaatsen voor hommels. Dit komt doordat er steeds meer natuur verdwijnt door de vele industrialisatie die zich momenteel plaatsvindt in de huidige maatschappij.

Alsmede door deze oorzaken kan de hommel zich zelfs gaan nestelen in de spouw van huizen, de hommels kunnen zich namelijk een weg banen door de voegen van een baksteenmuur. Door een hommelhuis aan te schaffen kunt u de hommels helpen zich te nestelen op een veilige plek zonder nadelige gevolgen. Het hommelhuis is gemaakt van gemaakt van gecertificeerd FSC hout, zodat u verzekerd bent dat het hout van uw hommelhuis van topkwaliteit is.

Ook wordt er bij het kappen van dit hout rekening gehouden met het welzijn van het bos en het voortbestaan hiervan, zo heeft dit geen nadelige gevolgen voor het milieu. Ten slotte worden onze hommelkasten vervaardigd met een dak van zink zodat uw hommelkast een zo lang mogelijke levensduur kan realiseren.

Een Hommelhuis bevestigen.

Een hommelhuis wordt normaal gesproken dicht bij de grond geplaatst. Het liefst op een droge plaats waar veel schaduw staat, dus niet in de zon. Eventueel kan het hommelhuis gevuld worden met droog gras, gedroogd mos en uitgeplozen touw. Als de hommelkast lang leeg staat, is het verstandig deze schoon te maken in verband met ongedierte dat zich kan gaan nestelen in het hommelhuis. Ook kunt u denken om de hommelkast in te graven tot op net onder de invliegopening. Dit is de ideale hoogte voor hommels om zich te gaan nestelen in de hommelkast. Een ideale plek voor het plaatsen van de hommelkast zou een plek zij waarbij de hommelkast in de ochtend word opgewarmd door de zon en de rest van de dag zich in de schaduw bevindt.

De consequenties van een hommelhuis.

Wanneer u een hommelhuis gaat plaatsen is het goed om even stil te staan bij de consequenties die er op kunnen treden, hommels zijn namelijk zeer territoriale insecten, dit betekent dat ze hun nest willen verdedigen als er een onbekend organisme zich rond het hommelhuis begeeft. Daarom moet u altijd opletten als u zich binnen een straal van 1 á 2 meter rond het hommelhuis begeeft. 

Natuurlijk is bij het bestellen van een hommelkast een snelle levering wel zo prettig, daarom is op werkdagen voor 17:30 besteld, de volgende dag in huis!