Uilenkast

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!*

3 artikel(en)

per pagina

1

3 artikel(en)

per pagina

1

Een uilenkast, een verrijking van uw omgeving.

Wilt u ook een uil in uw eigen omgeving? Met deze uilenkasten van hoogwaardige kwaliteit is dat geen probleem. Veel oorspronkelijke broedplaatsen van uilen verdwijnen. Door het plaatsen van een nestkast voor de uil helpt u de uilen met het vinden van een geschikte broedplaats. Wij bieden uilenkasten aan voor een aantal soorten uilen, namelijk voor de kerkuil, de bosuil en de steenuil. Door het verstedelijken van onze maatschappij verdwijnen veel oorspronkelijke broedplaatsen in Nederland. Een uilenkast lost dus al veel problemen op voor de uilen in uw omgeving!

De beste plek voor uw uilenkast.

Elke uil heeft andere voorkeuren en behoeftes voor een broedplaats, daarom ziet de nestkast er voor elke uil anders uit. Voor een bosuil is het belangrijk dat de uilenkast in een boom bevestigd wordt, het liefst beschut door andere bomen. Bij de steenuil is het belangrijk dat de nestkast nooit in de volle zon hangt. Het beste kunt u deze uilenkast aan een boom, of een schuur/gevel bevestigen, het liefst in de schaduw. Bij de kerkuil is het belangrijk dat de kast op een rustige plek bevestigd wordt, bijvoorbeeld op een zolder of de nok van een schuur.

Een nestkast wordt natuurlijk gebruikt als broedplaats van de uil, belangrijk is om het aangenaam te maken voor de uil, leg daarom altijd wat nestmateriaal klaar voor de uil. Zo kunt u bijvoorbeeld wat houtsnippers, kleine takjes en bladeren in de nestkast. Dit nodigt de uil des te meer uit om zich te nestelen. Een andere belangrijke factor voor het ophangen van de uilenkast is dat deze nooit boven het water bevestigd mogen worden. De jongen van de uil zullen namelijk al in een vroeg stadium de kast verlaten en de kans is groot dat ze op deze manier zullen verdrinken.

Vanaf de 2e helft van April kunt u regelmatig controleren op aanwezigheid van jongen in de uilenkast. Wees wel voorzichtig want de oudervogel zal in de buurt van haar jongen blijven om deze te beschermen. Ook als u jongen tegen komt buiten de kast dient u deze nooit terug te plaatsen. Hierdoor ontstaat de kans dat de jongeren verstoten worden door de ouder.

Onze uilenkasten zijn van gecertificeerd FSC hout.

Al onze uilenkasten zijn gemaakt van FSC gecertificeerd hout. FSC hout komt uit bossen komt die maatschappelijk verantwoord beheerd worden, dit wil zeggen dat er bij het kappen van dit hout rekening wordt gehouden met het milieu en dit niet aangetast wordt met nadelige gevolgen voor nu en de toekomst van het bos.

Natuurlijk is het leuk om een nestkast te bestellen voor de uil, maar als deze voorradig is kan deze ook nog eens snel geleverd worden. Want op werkdagen voor 17:30 besteld, is morgen in huis.