Vleermuiskast

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!*

3 artikel(en)

per pagina

1

3 artikel(en)

per pagina

1

Waarom vleermuiskasten?

Voor vleermuizen wordt het steeds lastiger om een geschikte woonruimte te vinden waar ze hun jongen kunnen opvoeden, dit komt door de verbeterde isolatie van huizen in de loop der jaren maar ook omdat onze huidige maatschappij steeds meer verstedelijkt en er dus minder natuur overblijft voor de vleermuizen om zich te nestelen.

Vleermuizen zoeken altijd een veilige plek die aan een aantal factoren moet voldoen. Een belangrijke factor voor het bepalen van de nestelplaats is dat deze zich ver buiten het bereik van roofdieren bevindt. Daarom kiezen vleermuizen vaak voor beschutte plekken. Ook kiezen vleermuizen kun nestelplaats door een juiste hoogte te vinden die vaak ligt rond de 5 meter. Door het ophangen van een vleermuizenkast kunt u een vleermuis dus een handje helpen en een plek bieden om zich te nestelen in uw omgeving!

Onderhoud en controle.

Verstandig is om regelmatig te controleren op de bewoning van de vleermuizenkast, dit kunt u het beste doen door overdag even met een zaklamp in de vleermuiskast te schijnen. Ook is controle goed voor eventueel onderhoud die aan de kasten gepleegd moet worden, het is aanbevolen om minimaal een keer per jaar de kast te ontdoen van spinnenwebben, nesten en keutels van de vleermuis. Dit kan alleen gedaan worden als de kasten leeg zijn en bij voorkeur in de winter. Doordat de kast al donker van zichzelf is aan de binnenkant kun u deze het beste ophangen in de zon. Vleermuizen houden namelijk van een warme omgeving als broed- en/of nestplaats.

Het bevestigen van een vleermuiskast.

Bij het bevestigen van een vleermuizenkast spelen een aantal belangrijke factoren mee. Een van de belangrijkste factoren is de hoogte van de vleermuiskast, deze zal zich moeten bevinden op ±5 meter hoogte. Een andere factor is de hoeveelheid van het aantal vleermuiskasten, vleermuizen bouwen namelijk meerdere nesten in verband met situaties van gevaar.

Het is dus slim om meerdere vleermuizenkasten in het zicht van elkaar te plaatsen, en nooit op een plek in de volle zon. Zorg altijd voor een vrije invliegroute met de ingang naar het zuiden. Onze vleermuiskasten zijn gemaakt van FSC gecertificeerd hout met een mooi afgewerkt dak van zink voor een lange levensduur van uw vleermuiskast.

Topkwaliteit en snel geleverd!

Het is belangrijk dat een vleermuiskast voldoende grip heeft aan de binnenkant zodat de vleermuizen zo lang mogelijk gebruik kunnen maken van de vleermuizenkast, dit weten wij als vleermuiskastspecialist maar al te goed. Daarom bent u bij ons in vertrouwde handen als het gaat om de aanschaf van uw vleermuiskast.

Naast dat u bij ons vleermuizenkasten kunt kopen van hoge kwaliteit, bieden wij ook nog een snelle leverservice. Als u namelijk op werkdagen voor 17:30 bij ons besteld. Heeft u de kast normaliter de volgende dag nog in huis.