Voederhuisjes

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!*

Voederhuisje kopen? / Vogelvoederhuisje kopen?

Artikelen 1 tot 24 van 140 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
6

Artikelen 1 tot 24 van 140 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
6

Help de vogels de winter door met handige voederhuisjes

Vogels hebben het vooral in de winter soms zwaar. Vooral als het vriest of als er een dik pak sneeuw ligt kunnen ze lastig voedsel vinden. Je kunt de vogels helpen door ze bij te voeren. Hiervoor kun je bij Vogelhuisjes.nl handige voederhuisjes kopen. Deze kun je in je tuin zetten of aan de gevel van je huis of schuur bevestigen. Hierin kun je zaden leggen die speciaal bedoeld zijn voor tuinvogels. Ook deze zijn verkrijgbaar bij Vogelhuisjes.nl. De vogels zullen snel door hebben dat er een plaats is waar ze gemakkelijk aan voedsel kunnen komen. Als het voeder huisje eenmaal een tijdje hangt of staat zullen er steeds meer vogels langskomen om – letterlijk – een graantje mee te pikken.

Geef het juiste voer

Wanneer je de vogels in je tuin wilt helpen door ze bij te voeren, geef dan wel het juiste voer. Er zijn jammer genoeg nog steeds mensen die denken dat vogels blij worden van gebruikt frituurvet of half verrot voedsel. Het enige dat je daarmee aantrekt is ongedierte en de vogels hebben er echt geen baat bij. Vogelzaad is zeker niet duur om te kopen en als je dit in je voederhuisje legt weet je zeker dat de dieren krijgen wat ze nodig hebben. Bij gemengd vogelzaad zal je merken dat verschillende vogelsoorten er verschillende zaden uitpikken. Uiteindelijk komen ze op die manier allemaal aan hun trekken. Je kunt ook een vetbolletje in een voederhuisje neerleggen, maar zorg dan dat dit een opstaande rand heeft zodat het vetbolletje niet op de grond valt. Of snijd een vetbolletje in kleine stukjes en leg deze in het voederhuis zodat alle vogels ervan kunnen mee eten.

De juiste plaats voor een staand vogelhuisje

Wil je een staand vogelhuisje in de tuin zetten, zoek hier dan een geschikte plaats voor uit. Zet het bij voorkeur niet op een plaats waar vogels gemakkelijk kunnen worden belaagd, bijvoorbeeld door katten. Zorg ook dat het vogelhuisje hoog genoeg staat zodat de vogels nadat ze hun maaltje hebben genuttigd gemakkelijk weer kunnen wegvliegen. Waslijnen zijn daarbij vaak een belemmering. Heb je waslijnen hangen of staat de droogmolen regelmatig buiten? Zorg dan dat je een voederhuisje zodanig plaatst dat de draden of het wasgoed geen belemmering vormen voor de vogels.

Extra voeren tijdens het broedseizoen

Vogels die op het nest zitten of die jongen hebben moeten extra veel voedsel zien te vinden. Bij sommige vogelsoorten broeden mannetje en vrouwtje om beurten. Bij andere zorgt het mannetje voor voedsel voor zijn broedende vrouwtje. Als je met een voederhuis zorgt voor extra voer zullen de vogels dat zeker op prijs stellen. Ook als er jongen zijn vliegen beide ouders vaak af en aan met voer. Als er veel nesten in de buurt zijn wordt het dan soms lastig om genoeg voedsel te vinden. Als je de vogels dan een beetje helpt met wat extra voedsel kunnen ze beter voor hun jongen zorgen. Natuurlijk kun je ook brood voeren aan de vogels. Brood bevat immers ook granen en is daarom gezond voor vogels. Maar wissel het bij voorkeur af met vogelzaad, speciaal bedoeld voor tuinvogels.

Voeren in de winter

Tijdens de winter is het belangrijk om de vogels bij te voeren. Als het vriest kunnen ze nauwelijks op de natuurlijke manier aan voedsel komen. Je kunt ze bijvoorbeeld verwennen met speciale vogelpindakaas. Deze pindakaas is verrijkt met zaden of insecten en daardoor extra voedzaam. De pindakaas is zodanig samengesteld dat het gezond is voor vogels. Ga liever niet zelf aan de slag met pindakaas die voor menselijke consumptie geschikt is. Deze bevat namelijk erg veel zout en dat is zeker niet goed voor vogels. Datzelfde geldt voor vetbollen. Speciaal voor vogels geproduceerde vetbollen bevatten de juiste voedingsstoffen en, pitten en zaden en verdienen dus de voorkeur boven zelf gefabriceerd vogelvoer.

Voederhuisjes voor iedere tuin of balkon

Een voederhuisje kun je in iedere tuin plaatsen. Maar ook op het balkon van een flat of bovenwoning kan een voederhuisje ervoor zorgen dat de vogels bij je op bezoek komen. Je kunt een vogelhuisje prima op het balkon zetten of een vetbolhouder ophangen. Zodra de vogels door hebben dat er op je balkon voedsel te halen is zullen ze daar zeker gebruik van maken. Zeker als je niet te hoog woont komen er wellicht veel verschillende vogels op je balkon om zich tegoed te doen aan de aangeboden lekkernijen. Houd er wel rekening mee dat het voeren van vogels er ook voor zorgt dat er overlast kan ontstaan vanwege uitwerpselen, waar de benedenburen dan wellicht niet blij mee zijn.

Wat eten vogels nog meer behalve vogelzaad?

Je kunt tuinvogels het beste speciaal voor hen geschikt vogelzaad voeren. Maar daarnaast zijn er ook vogels die stukjes fruit eten of andere levensmiddelen. Wees hier wel voorzichtig mee. Af en toe zoiets voeren kan geen kwaad, maar net als voor mensen geldt ook dat vogels beter voedsel kunnen eten wat voor hen geschikt is en wat ze ook in hun natuurlijke omgeving zouden kunnen vinden. Als je iets in het voederhuisje hebt gelegd wat kennelijk niet wordt gewaardeerd haal het dan weg voordat het gaat rotten of schimmelen. Niet alleen ziet dat er niet fris uit, het kan er ook voor zorgen dat vogels ziek worden. Als je voor vogels geschikt gemengd zaad aanbiedt weet je in ieder geval zeker dat dit door veel dieren gewaardeerd wordt.

Bestel een mooi voederhuisje voor balkon of tuin

Ben je op zoek naar een mooi voederhuisje? Bekijk dan zeker het ruime assortiment van Vogelhuisjes.nl. We bieden je de keuze uit een ruim assortiment van zowel staande als hangende vogelhuisjes. Staande vogelhuisjes kunnen ook inclusief paal worden geleverd. Deze kun je eenvoudig in de grond in de tuin zetten. Of bevestig hem met een tiewrap aan het hekwerk van je balkon zodat hij stevig staat. Vervolgens kun je vogelzaad in het voerhuisje strooien en dan zal het zeker niet lang duren voordat de eerste vogels zich melden voor een lekker hapje.