Voederhuisjes

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!*

Voederhuisje kopen? / Vogelvoederhuisje kopen?

Artikelen 1 tot 15 van 182 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
13

Artikelen 1 tot 15 van 182 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
13

Help de vogels het hele jaar door met een vogelvoederhuis

Er zijn meer manieren om vogels een handje te helpen, zo helpt het aanbieden van een nestkastje vogels om een fijne broedplek te vinden, en zo vergroot u de kans dat er een nestje in jouw tuin te vinden is en dat het nestje met succes uitgebroed en opgevoed wordt. Maar ook buiten het broedseizoen kunnen veel vogels wat hulp gebruiken, want vooral in de winter hebben ze het soms zwaar. Wanneer het vriest of wanneer er een dik pak sneeuw is gevallen, dan kunnen veel vogels lastig voedsel vinden. Dan kunt u een handje helpen door bij te voeren, en hiervoor kunt u bij Vogelhuisjes.nl handige voederhuisjes kopen. Deze kun u op allerlei manieren bevestigen, bijvoorbeeld aan de gevel van uw huis of schuur, maar ook aan de schutting of bovenop een paal. Eenmaal bevestigd kunt u in deze voederhuizen zaden leggen die tuinvogels lekker vinden, maar u kunt ook kiezen voor een voederhuisje waar u gemakkelijk vetbollen aan kan hangen. Ook voor deze zaden en vetbollen kunt u bij Vogelhuisjes.nl terecht. De vogels zullen snel doorhebben dat uw achtertuin een plaats is waar ze gemakkelijk aan voedsel kunnen komen. Als het voederhuisje eenmaal een tijdje hangt of staat zullen er steeds meer vogels langskomen om letterlijk een graantje mee te pikken.

Het juiste voer voor elke vogel

Wanneer u vogels bij voert, wilt u dat natuurlijk doen met goede voeding, want het geven van het juiste vogelvoer is heel belangrijk voor vogels. Veel mensen denken dat vogels echte alleseters zijn, en leggen daarom gebruikt frituurvet of half verrot voedsel in hun tuin voor de vogels, hier worden vogels helemaal niet blij van. Vogels kunnen hier erg ziek van worden en uiteindelijk worden mensen er zelf ook niet blij van, omdat verrot voedsel veel ongedierte aantrekt in plaats van vogels, en dat terwijl vogelzaad helemaal niet duur hoeft te zijn.

Soorten vogelvoer

Bij Vogelhuisjes.nl vindt u verschillende soorten voer voor vogels, sommige vogels hebben een sterke voorkeur voor bepaald voedsel, terwijl anderen een wat breder voedselpatroon hebben. Deze tuinvogels kiezen de ene keer voor fruit, de andere keer voor diverse insectensoorten, en de andere keer voor zaden: wat er maar voorhanden is, en wat het seizoen te bieden heeft. Hierdoor zou u denken dat u van alles op de voedertafel kunt leggen voor deze vogels, maar net als mensen, hebben vogels baat bij specifiek voedsel dat het aansluit bij hun behoeftes. Daarnaast is voedsel dat ook in de natuurlijke omgeving voorkomt het beste voor de vogels, zoals zaden die ook in bomen en struiken te vinden zijn. Wees dus voorzichtig met het gebruik van voedsel dat niet in eerste instantie voor vogels geschikt is, bijvoeren met wat brood af en toe is geen probleem, als het maar in combinatie is met vogelzaad bijvoorbeeld. Als u iets in het voederhuisje hebt gelegd wat kennelijk niet wordt gewaardeerd, haal het dan weg voordat het gaat rotten of schimmelen. Niet alleen ziet dat er niet fris uit, het kan er ook voor zorgen dat vogels ziek worden. Het kan ook zorgen voor ongewenst ongedierte, zoals maden.

Er zijn ook niet natuurlijke vogelvoer varianten, die speciaal voor vogels gemaakt zijn en daarom ook zeker goed voor ze zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan speciale vogelpindakaas, deze pindakaas is verrijkt met zaden of insecten en daardoor extra voedzaam. De pindakaas is zodanig samengesteld dat het gezond is voor vogels, dus ga liever niet zelf aan de slag met pindakaas die voor menselijke consumptie geschikt is. Pindakaas voor menselijke consumptie bevat namelijk erg veel zout en dat is zeker niet goed voor vogels, hetzelfde geldt voor eigengemaakte vetbollen. Speciaal voor vogels geproduceerde vetbollen bevatten de juiste voedingsstoffen, pitten en zaden en verdienen dus de voorkeur boven zelf gefabriceerd vogelvoer. Bekijk onze vogels in de tuin pagina op onze website voor meer informatie over het eet- en nestelgedrag van Nederlandse tuinvogels.

Vogelvoer in de zomer versus de winter

In de zomer en de winter hebben vogels andere behoeftes, dit komt met name doordat in de lente en de zomer voor veel vogels het broedseizoen plaatsvindt. In de winter is er vaak voedsel tekort doordat er sneeuw ligt en de grond te bevroren is is om er voedsel uit te halen. In het broedseizoen is dat niet het geval, maar moet er meer voedsel beschikbaar zijn omdat de jongen gevoed moeten worden. Ook voordat de jongen er zijn is de beschikbaarheid van voedsel belangrijk, aangezien zowel de mannetjes als vrouwtjes extra energie verbruiken tijdens het broeden en verzamelen van het nestmateriaal.

Bij sommige vogelsoorten broeden mannetje en vrouwtje om beurten, terwijl bij andere vogelsoorten het mannetje het voedsel verzorgt voor zijn broedende vrouwtje. Als u met een voederhuis zorgt voor de beschikbaarheid van extra voer zullen de vogels dat zeker op prijs stellen, zeker wanneer de jongen eenmaal uit het ei zijn. Wanneer de eieren uitgekomen zijn vliegen beide ouders vaak af en aan met voer, als er veel nesten in de buurt zijn wordt het dan soms lastig om genoeg voedsel te vinden en daarnaast hebben de jongen en ouders extra energie nodig in deze periode. Als u de vogels dan een beetje helpt met wat extra voedsel kunnen ze beter voor hun jongen zorgen en hoeven ze over het algemeen minder grote afstanden af te leggen voor voedsel.Natuurlijk kun je ook brood gebruiken om de tuinvogels te voeren, brood bevat immers ook granen en is daarom gezond voor vogels, maar wissel het bij voorkeur af met vogelzaad, speciaal bedoeld voor tuinvogels. In de winter worden opties zoals vogelpindakaas en vetbollen weer meer gewaardeerd, omdat dit de nodige vetten bevat om de winter door te komen. Een goede combinatie van alle opties maken is het belangrijkst, zodat er voor elke vogel wat wils te vinden is. Bij Vogelhuisjes.nl vind je een uitgebreid assortiment, waarbij genoeg te kiezen valt.

Soorten voederhuisjes

Minstens net zo belangrijk als het voedsel, is het soort vogelvoederhuisje dat u gebruikt, het uiterlijk van een voederhuisje is voor vogels misschien niet zo belangrijk, maar voor u wel. Bij Vogelhuisjes.nl zijn voederhuisjes van allerlei merken te vinden, zoals Esschert Design, Eva Solo en Wildlife Garden. Bij ons vindt u vogelhuisjes in verschillende kleuren en allerlei stijlen, zodat er altijd iets tussen zit wat bij uw smaak aansluit. Zo hebben wij staande vogelvoederhuisjes (vogelhuisje op voet, voederhuisje op paal en vogelhuisje op paal) en hangende voederhuisjes, vogels zijn met beide soorten blij, maar de locatie van een voederhuisje is wel van belang.

Op het gebied van stijl valt er veel te kiezen, zo hebben we voederhuizen met een meer natuurlijke uitstraling, terwijl andere juist een hele moderne uitstraling hebben. Dit heeft vaak te maken met het materiaal waarvan het voederhuis is gemaakt. Zo heeft RVS een hele andere uitstraling dan hout, en ook de dakbedekking draagt bij aan het ontwerp. Een rieten dak ziet er heel anders uit dan een bitumen dak. Welk dag het voederhuis heeft is ook van belang voor bescherming tegen regen en sneeuw. Andere belangrijke stijlpunten zijn de totale hoogte en breedte van een voederhuis, dit is met name bij de voederhuizen op voet en op paal van belang. Op het gebied van afmetingen is er veel verschil, zo heeft het ene voederhuis een afmeting ca 25 cm x 40 cm x 25 cm, terwijl voederhuizen op voet groter uitvallen. Neem dus snel een kijkje bij de vele verschillende voederhuizen op onze website en vind het voederhuis dat perfect bij jouw tuin en smaak aansluit, want er is een voederhuis voor iedere tuin!

Heb je geen zin in voederresten in de tuin, kies dan voor een voedersilo! Voedersilo's zijn over het algemeen hygiënischer, doordat de vogels niet in het voer kunnen zitten. Hierdoor wordt de kans op verspreiding van ziektes verkleint, en wordt de ophoping van bacteriën beperkt. Ook op het gebied van voedersilo's hebben we een uitgebreid assortiment

De perfecte locatie

Het is van belang om de juiste locatie voor uw voederhuis te kiezen, dit geldt voor zowel staande voederhuisjes als voor hangende voederhuisjes voor vogels. De staande vogelhuisjes kunnen ook met paal geleverd worden, deze kunt u eenvoudig in de grond in de tuin zetten. Of bevestig hem met een tiewrap aan het hekwerk van uw balkon zodat hij stevig staat. Zet het bij voorkeur niet op een plaats waar vogels gemakkelijk kunnen worden belaagd, bijvoorbeeld door katten. Zorg ook dat het vogelhuisje hoog genoeg staat zodat de vogels nadat ze hun maaltje hebben genuttigd gemakkelijk weer kunnen wegvliegen, waslijnen zijn daarbij vaak een belemmering. Heeft u waslijnen hangen of staat de droogmolen regelmatig buiten, zorg dan dat u een vogel voederhuis zodanig plaatst dat de draden of het wasgoed geen belemmering vormen voor de vogels. Hetzelfde geldt voor hangende vogelhuisjes, deze moeten niet te laag hangen, anders zullen ze er geen gebruik van maken: een hoogte van minimaal 200 cm hoog is vaak al voldoende.

Woont u in een flat en heeft u een balkon, dan kunt u ook hier uitstekend een voederhuisje, voedertafel of vogelvoederplank plaatsen. Hiermee vergroot u de kans dat ze uw balkon een bezoekje brengen, u kunt een voederhuisje prima op het balkon zetten of een vetbolhouder ophangen. Zodra de vogels door hebben dat er op uw balkon voedsel te halen is zullen ze daar zeker gebruik van maken., zeker als u niet te hoog woont, komen er wellicht veel verschillende vogels op je balkon om zich tegoed te doen aan de aangeboden lekkernijen. Houd er wel rekening mee dat het voeren van vogels er ook voor zorgt dat er overlast kan ontstaan vanwege uitwerpselen, waar de benedenburen dan wellicht niet blij mee zijn.

Met een voederhuisje van Vogelhuisjes.nl zal het zeker niet lang duren voordat kleine vogels op bezoek heeft in de tuin, dus kijk snel naar alle mooie opties. Neem ook eens een kijkje bij onze nestkasten voor vogels, (zoals de nestkast koolmees) en nestgelegenheden/voederopties voor andere tuindieren, zoals meerdere insectensoorten, eekhoorns, uilen en egels. Voor grotere hoeveelheden kunt u het beste contact opnemen, door te bellen naar 085-7606051. Moet de bestelling morgen in huis zijn? Over het algemeen geldt: op een werkdag voor 23:59 besteld morgen in huis*. De voorwaarden voor gratis verzending vindt u ook bij onze producten.