Voedersilo's

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!*

Artikelen 1 tot 15 van 47 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
4

Artikelen 1 tot 15 van 47 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
4

Een handige voedersilo vind je bij Vogelhuisjes.nl!

In de winter kunnen vogels wel wat ondersteuning gebruiken. De meeste eten zaden, en die zijn in de koude maanden minder makkelijk te vinden. Soms zitten ze vast in de koude grond. Een goede en leuke manier om de vogels in je tuin een handje te helpen, is door middel van een voedersilo. Een voedersilo is een voedselcontainer die je op kunt hangen. Door de vorm en het ontwerp van de silo kunnen vogels niet in het voedsel zitten. Dit is hygiënischer dan wanneer je gebruik zou maken van een voedertafel. En het is ook nog eens een leuk gezicht, al die bungelende vogeltjes!

Voedersilo vogels

Vogels maken dankbaar gebruik van voedertafels en voederhuizen. Dat doen ze in de zomer, maar met name in de winter hebben ze er veel aan. Ze hebben de energie nodig om hun lichaamstemperatuur op peil te houden. Vogels zijn intelligente dieren. Zodra ze weten dat er eten te halen valt, zullen ze snel terugkeren naar jouw tuin. Een probleem van voederhuizen en voedertafels is alleen wel dat vogels al snel in het voedsel zitten. Sommige vogels dragen ziektes of bacteriën met zich mee, die dan via het voedsel op de voedertafel overgedragen worden op andere vogels.

Een voedersilo zorgt ervoor dat dit voorkomen wordt. Vogelvoer silo’s zijn zo ontworpen dat vogels via gaten of openingen bij het voedsel kunnen. Dit heeft nog een ander fijn voordeel: het voedsel blijft droog. Dit is voor vogels zeer prettig. Voedersilo’s zijn ook makkelijk bij te vullen: vaak zit er een klep aan de bovenkant, die verwijderd kan worden. Vervolgens kan het vogelvoer gemakkelijk aangevuld worden. Vogelvoedersilo's zijn dus ontworpen met als doel om vogels voeren zo hygiënisch en makkelijk mogelijk te maken.

Bij Vogelhuisjes.nl vind je allerlei soorten vogelvoer silo’s. Onze webshop biedt voor iedereen wat wils tussen. Zo hebben we korte en lange vogelvoer silo’s, de metalen voedersilo en de kunststof voedersilo. Op onze website vind je ook allerlei verschillende kleuren silo's. Sommige silo’s hebben een grappig ontwerp, zoals de vorm van een huisje. Er zijn voedersilo’s met plek voor 1 of 2 vogels, maar ook voor 4 of 6. Dan zijn alle vogels voorzien van voedsel! Er zijn zelfs vogelvoer silo’s met speciale korven, zodat alleen kleine tuinvogels erbij kunnen. Eekhoorns doen ze namelijk ook wel eens te goed aan vogelvoer. Met behulp van een beschermende korf wordt dit voorkomen.

Een vogel silo voor jonge vogels

Veel verschillende soorten kleine vogels zullen dus kunnen genieten van de vogelvoedersilo. Denk dan bijvoorbeeld aan vogels zoals het koolmeesje. Maar een voedersilo is niet alleen prettig voor kleine vogels: ook jonge vogels kunnen gebruik maken van de voedersilo. Jonge vogels hebben vaak extra energie nodig, maar kennen nog niet de beste technieken. Door een voedersilo uit te zoeken met meerdere landingsplaatsen, kunnen de jonge vogels genieten van de vogelzaden zonder dat ze te veel hoeven te concurreren met grote vogels.

Het juiste vogelvoer

Sommige mensen denken dat vogels alleseters zijn. Maar niets is minder waar. De meeste vogels hebben een voorkeur voor plantaardig materiaal of insecten. Veel voer wat mensen buiten liggen is niet goed voor vogels. Denk bijvoorbeeld aan brood. Een beetje is niet erg, maar het zoutgehalte van brood is over het algemeen te hoog voor vogels. Ook oud fruit is onverstandig om te gebruiken als vogelvoer, omdat het veel ongedierte aantrekt. Sommige mensen zetten zelfs oud frituurvet buiten. Dit is uiteraard allemaal heel ongezond voor vogels.

Bij Vogelhuisjes.nl vind je veel soorten voedsel dat speciaal voor vogels gemaakt is. Zo vind je bij ons meerdere soorten vogelzaad, zoals vier seizoenen vogelzaad of nigerzaad. Dit is uitermate geschikt om in een vogelvoersilo te doen. Andere soorten voer die goed geschikt zijn voor de voedersilo zijn de gepelde pinda’s, zonnebloempitten of meelwormen. Deze zijn ook bij ons verkrijgbaar. Je kunt de vogels ook een groot plezier doen met vetbollen. Deze zijn niet zo geschikt om in een voedersilo te plaatsen, maar ook veel vetbollen hebben we veel leuke opties. Tegenwoordig is vogelpindakaas ook heel populair. Vogelpindakaas is speciaal samengesteld voor vogels, bevat veel minder zout dan normale pindakaas en is verrijkt met allerlei lekkernijen voor vogels. Zo kun je kiezen voor een variant die verrijkt is met rood fruit of met zonnebloempitten. Vogelpindakaas is overigens niet geschikt voor menselijke consumptie.

Nog veel meer bij Vogelhuisjes.nl

Je vindt bij Vogelhuisjes.nl natuurlijk nog veel meer dan alleen vogelsilo's. Zo hebben we ook normale voederhuizen en vogelbaden, in allerlei soorten en maten. Vogelbaden kunnen in de zomer gebruikt worden als verkoeling door de vogels, maar in de winter kun je ze vullen met vogelzaad. Maar naast vele voederopties vind je bij ons ook nestkasten. Deze zijn speciaal ontworpen om vogelsoorten tijdens de broedperiode meer veilige nestmogelijkheden te bieden. Door ontbossing en verstedelijking verdwijnen namelijk steeds meer natuurlijke nestplekken, waardoor vogels steeds vaker moeten uitwijken van hun natuurlijke leefgebied. Door een nestkast op te hangen help je ze dus uit de brand.

Wij staan niet alleen klaar voor de vogels in ons land! Ook andere dieren die je regelmatig tegen kunt komen in de tuin kunnen wel wat hulp gebruiken. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan eekhoorns. Net als de vogels, hebben eekhoorns het ook moeilijk door de ontbossing. Hierdoor gaan ze soms nesten op plaatsen die ongeschikt zijn. In onze webshop vind je meerdere mooie eekhoornhuisjes. Daarnaast kun je ook kiezen om de eekhoorns een handje te helpen met een eekhoorn voederhuisje. Hartstikke leuk, want dan kun je zelf ook genieten van meer eekhoorntjes in de tuin!

Verder hebben we veel leuke tuin accessoires voor onder andere meerdere soorten insecten, egels, lieveheersbeestjes, bijen, vlinders, en vleermuizen. Ook voor bijzondere vogels zoals de eend en de uil hebben wij mooie opties. Neem snel een kijkje in ons uitgebreide assortiment!