Vogelhuisjes

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!*

Artikelen 1 tot 15 van 161 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
11

Artikelen 1 tot 15 van 161 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
11

Vogelhuisjes kopen voor meer leven in je tuin

Als je in de stad woont is het soms wat lastig om vogels naar je tuin te lokken. Vogels houden nu eenmaal van rust, zeker als ze hun jongen grootbrengen. Maar je kunt er natuurlijk wel wat aan doen door de omgeving voor vogels zo prettig mogelijk te maken. Vogelhuisjes kopen is een goede optie, omdat je met een vogelhuisje aan vooral mezensoorten maar ook andere vogels de mogelijkheid geeft om op een veilige plek te broeden. Bij Vogelhuisjes.nl vind je dan ook een breed assortiment vogelhuisjes voor je tuin.

Een veilige plek om te broeden

Een broedende vogel is kwetsbaar. Niet alleen de vogel zelf, maar uiteraard ook de eieren. Daarom zoeken veel vogels een zo beschut mogelijke plek om hun eieren uit te broeden en hun jongen na het uitkomen groot te brengen. Veel “stadsvogels” zoals mussen, spreeuwen en mezensoorten zijn daarbij afhankelijk van mensen om ze een veilige broedplaats te bieden. Vogelhuisjes kopen kan daar zeker bij helpen. In een vogelhuisje kunnen indringers niet, of in ieder geval lastig, binnendringen. Veilig van katten, roofvogels en andere gevaren kan het vogelpaartje hun kleintjes uitbroeden en grootbrengen. Pas als de jonge vogeltjes gaan uitvliegen zullen ze het vogelhuisje verlaten. Dan zijn ze uiteraard nog steeds kwetsbaar, maar in ieder geval sterk genoeg om een goede kans te maken om het in de natuur op eigen kracht te redden.

Waar hang je het vogelhuisje neer?

Een vogelhuisje kun je het beste op een beschutte plaats hangen. Ga je vogelhuisjes kopen, let dan op de grootte en waar je het later wilt ophangen. Een vogelhuisje kun je eenvoudig aan de gevel van je huis of van de schuur bevestigen. Je kunt sommige vogelhuisjes ook in een boom hangen, maar dit maakt ze wel kwetsbaar. Een vogelhuisje is het meest functioneel als het stevig is bevestigd, bij voorkeur aan een muur of op een stevige paal. Hang het vogelhuisje bij voorkeur zodanig op dat het niet kan inregenen en dat de wind er niet op staat. Aangezien de wind niet altijd uit dezelfde richting waait is dit natuurlijk lastig, maar er vanuit gaande dat we in Nederland meestal een westen- tot zuidwestenwind hebben kun je hier wel enigszins rekening mee houden. Ook is het aan te raden ervoor te zorgen dat het vogelhuisje op het heetst van de dag niet in de volle zon hangt.

Zorg voor een schoon vogelhuisje

Vogels houden van een schone plek om hun nest te maken. Nadat het vogelhuisje gebruikt is door een broedend paartje is het dan ook noodzakelijk om het vogelhuisje schoon te maken. Alle vogelhuisjes kunnen daarvoor gemakkelijk worden geopend. Verwijder de restanten van het vorige nest en sop het vogelhuisje uit met water. Zo is het weer klaar voor een volgende bezoeker.

Gebruik het vogelhuisje als voederplaats

Vogelhuisjes kopen doe je niet alleen om vogels een veilige broedplaats te bieden. Buiten het broedseizoen kun je het vogelhuisje ook gebruiken om vogels veilig wat extra bij te voeren. Door vogelzaad of broodkruimels in het vogelhuisje te leggen kunnen vogels veilig eten zonder dat ze belaagd worden door bijvoorbeeld in de buurt rondzwervende katten. Vogels zullen snel genoeg door hebben dat er in het vogelhuisje voer te halen valt. Als je in de wintermaanden voer in het vogelhuisje legt zal dit er zeker voor zorgen dat je regelmatig bezoek krijgt van vogels die daar dankbaar gebruik van maken. Je kunt in een vogelhuisje ook een pot met vogelpindakaas zetten. Gebruik liever geen pindakaas voor menselijke consumptie. Vogelpindakaas is speciaal samengesteld voor vogels en bevat heerlijke zaden en pitjes die ze vooral in de winter goed kunnen gebruiken.

Help de vogelstand een handje

Vogels hebben het steeds moeilijker om zich te handhaven. Dat komt omdat wij mensen steeds meer ruimte nodig hebben om te leven. Er wordt steeds meer gebouwd, natuurgebieden verdwijnen. Vogelhuisjes kopen is en goede manier om ervoor te zorgen dat de vogels in de steden voldoende ruimte hebben om zich voort te planten. Ook helpt het natuurlijk als je in je tuin wat begroeiing zet en deze niet helemaal leeghaalt en vol legt met tegels omdat dat een stuk makkelijker is om bij te houden. Een boom in je tuin zal ervoor zorgen dat je meer vogels in je tuin hebt. Bovendien leent een boom zich weer uitstekend voor het ophangen van pindaslingers en vetbollen in de winter. Hiermee help je de vogels als het vanwege de kou lastig is om voldoende voedsel te vinden. Zo komen ze de winter goed door en kunnen ze zich het jaar daarop weer voortplanten.

Verschillende soorten vogelhuisjes

Bij Vogelhuisjes.nl zijn verschillende soorten en maten vogelhuisjes te koop. Ga je vogelhuisjes kopen dan kun je dus een huisje kiezen dat past bij je smaak of bij de vogelsoorten die je in je tuin kunt verwachten. Er zijn vogelhuisjes in diverse kleuren verkrijgbaar. Sommige vogels zijn hier wel degelijk gevoelig voor. Vogelhuisjes kopen in verschillende kleuren en uitvoeringen zal er dus mogelijk toe leiden dat je ook verschillende vogelsoorten in je tuin kunt verwelkomen.

Zorg voor een veilige plek voor de vogels

Hang een vogelhuisje zodanig op dat rovers en andere nieuwsgierigen er niet bij kunnen. Katten zijn dol op jonge vogeltjes. Hang het vogelhuisje dus hoog genoeg en zorg dat een kat ook geen andere mogelijkheid in de buurt heeft om bijvoorbeeld bovenop het vogelhuisje te springen. Een broedende vogel die verstoord wordt zal haar nest in de steek laten met als gevolg dat de eieren niet verder worden bebroed of erger, dat jonge vogels zullen sterven van de honger. Ook bij het uitvliegen van jonge vogels is het belangrijk om ze rust te geven. Houd poes dus binnen als de vogeltjes uitvliegen zodat e ze niet een wel heel gemakkelijke prooi worden.

Ruime keuze bij Vogelhuisjes.nl

Wil je vogelhuisjes kopen dan kun je bij Vogelhuisjes.nl je hart ophalen. Maar niet alleen voor mooie en leuke vogelhuisjes kun je hier terecht. Ook voor ruime en luxe nestkasten en voederhuisjes zijn we het juiste adres. En wil je niet alleen vogels maar ook insecten een goed thuis bieden in je tuin? Bekijk dan ook het assortiment insectenhotels. Bijen, hommels en andere insecten zullen er dankbaar gebruik van maken.