Vogelhuisjes

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!*

Vogelhuisje / vogelhuisjes kopen?

Artikelen 1 tot 15 van 123 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
9

Artikelen 1 tot 15 van 123 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
9

Nestkastje kopen of vogelhuisje kopen?

Vogels hebben steeds meer moeite om geschikte nest- en eet plekken te vinden, dat komt omdat mensen steeds meer ruimte nodig hebben om te leven. Er wordt daarnaast ook steeds meer gebouwd, hierdoor verdwijnen de natuurgebieden. Kortom, het aantal natuurlijke broedplaatsen neemt af en dat is natuurlijk onwijs jammer want veel mensen erg genieten van vogels in de tuin.

Gelukkig zijn er een aantal manieren om vogels toch naar uw tuin te lokken. Op onze website vindt u veel leuke artikelen, die maken niet alleen de vogels erg blij, maar passen ook goed bij uw tuin. Voor een prachtig houten vogelhuisje in verschillende kleuren en varianten bent u bij ons dus aan het juiste adres! Zoek snel een leuk vogelhuisje uit ons uitgebreide assortiment, zodat u de vogels kunt voorzien van een fijne nestplek in uw tuin of verdere omgeving!

In het broedseizoen zullen de vogels ook gebruik maken van de nestkast, hierdoor kunt u nog meer vogels spotten in uw tuin en misschien zelfs wel een nestje krijgt. Zo heeft u door het plaatsen van een nestkast ook weer de vogels kunnen helpen, en dat is simpelweg fantastisch! Onze website staat overigens ook boordevol met tips: tips over alle vogelhuisjes, andere huisjes en toebehoren. Vogelhuisjes zorgen er dus voor dat u van uw tuin een waar vogelparadijs maakt.

Waarom een vogelhuis in jouw tuin?

De aanschaf van een vogelhuisje is een goede keuze, zeker wanneer uw tuin wel wat extra’s kan gebruiken. We bieden een ruim assortiment met vogelhuisjes en nestkasten, waardoor er altijd wel een huisje is die geschikt is voor uw tuin. Een vogelhuisje kan echt wat toevoegen aan de sfeer van de tuin, denk bijvoorbeeld aan een klassiek vogelhuisje op paal of aan een mooi modern hangend vogelhuis. Daarmee verrijkt u de sfeer in de tuin, maar u helpt de vogels ook enorm.

In de winter ontstaat er vaak een voedseltekort voor de vogels, want door de regen en sneeuw bevriest de grond waardoor vogels geen insecten uit de grond kunnen pikken. Daarnaast ligt er veel voedsel vaak onder een dikke laag sneeuw, waardoor er ook nog eens minder insecten aanwezig zijn. Dit zorgt ervoor dat vogels vaak verder moeten zoeken naar eten en gelukkig leidt die zoektocht ze vaak naar de achtertuin. Met behulp van een vogelhuisje kunt u ervoor zorgen dat vogels een goede aanvulling krijgen op het eten in de natuur. U vindt bij ons namelijk veel huisjes die een inkeping hebben voor voedsel. Denk dan bijvoorbeeld aan de Multiholk huisjes, dit leuke vogelhuisje is gemaakt van hout en multifunctioneel, de huisjes kunnen namelijk gebruikt worden als nestkast en als vogelvoederhuisje. Hiermee helpt u de vogels de winter door, maar vogelhuizen zijn uiteraard niet alleen in de winter belangrijk voor vogels. U geeft ze ook gelijk een geschikte nest en schuilplaats voor tijdens het broedseizoen.

Dit broedseizoen start voor de meeste vogels in de lente, ze gaan dan haastig op zoek naar een partner en naar een geschikte plek om te nesten en de jonge vogels op te voeden. Maar deze nestplekken zijn helaas niet altijd beschikbaar doordat de natuurlijke omgeving steeds verder verstedelijkt, waardoor het vinden van natuurlijke nestplaatsen steeds moeilijker wordt. Hierdoor moeten vogels het vaak doen met inkepingen in gebouwen en wat de mensen ze aanbieden.

Door een nestkast in de tuin te hangen wordt het minder moeilijk voor de vogels om een geschikte nestplek te vinden. Een veilige broed omgeving is zeer belangrijk, omdat vogels in de broedperiode erg kwetsbaar zijn. Met een vogelhuisje zorgt u ervoor dat de vogels hier hun intrek nemen, waardoor veel gevaren vermeden worden, denk hierbij bijvoorbeeld aan katten en roofvogels. Deze kunnen namelijk de binnenkant van het huisje niet bereiken, met name wanneer deze hoog en veilig hangt. Natuurlijk is het ook hartstikke leuk om een nestje in de tuin te hebben, dus er zitten ook voordelen voor u aan de aanschaf van een vogelhuisje. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een koolmees nestkast, of een nestkast voor de pimpelmees broedtijd? Ook daarin kunnen wij u in voorzien.

De perfecte omgeving voor de vogel

Er zijn een aantal dingen van belang bij het uitzoeken van een vogelhuisje. Zo hebben bijna alle vogels een specifieke voorkeur voor een huisje. De ene vogel geeft de voorkeur aan een halfhol huisje, terwijl andere vogels de voorkeur geven aan een gesloten huisje met invliegopening. Ook de grootte van de invliegopening varieert, sommige vogels hebben voldoende aan een invliegopening van 28 mm. Dat terwijl andere soorten weer 32 mm nodig hebben (zoals de bonte vliegenvanger en de koolmees). Bij elk van onze huisjes vindt u de vogelsoorten waar het huisje geschikt voor is. Kijk dus goed naar de verschillende soorten nestkasten. Dan kunt u goed inspelen op de voorkeuren van uw favoriete kleine vogels.

Naast het soort vogelhuisje is de locatie ook van belang, zo wordt een tuin met meer begroeiing wordt vaker bezocht door de vogels. Dit komt omdat de begroeiing meer insecten, zaden en beschutting oplevert. Het rommelig houden van de tuin kan dus helpen om de leefomgeving voor vogels wat aangenamer te maken. Daarnaast is het planten van een boom in uw tuin ook een zeer goed idee. Een boom is handig voor het ophangen van pindaslingers en vetbollen in de winter. U kunt huisjes aan de boom bevestigen. Maar ze kunnen ook erg goed aan een schutting of gevel vastgemaakt worden. Vogels hebben verschillende voorkeuren voor de locatie van hangende vogelhuizen. Sommige vogelsoorten vinden bijvoorbeeld beschutting belangrijk, en anderen minder.

Daarnaast nesten sommige vogels zich graag op grote hoogte, terwijl andere vogels tevreden zijn met 2 of 3 meter hoogte. Een vogelhuisje is het meest functioneel als het stevig is bevestigd. Bij voorkeur aan een muur of op een stevige paal. Hang het vogelhuisje op waar het niet kan inregenen en waar geen wind op staat. Aangezien de wind niet altijd uit dezelfde richting waait is dit natuurlijk lastig. In Nederland staat echter vaak een westen of zuidwesten wind. Hier kunt u dus wel rekening mee houden. Bevestig het vogelhuisje niet in de volle zon te hangen. Bekijk onze tuinvogels pagina eens wanneer je informatie wilt weten over alle (tuin) vogels in Nederland.

Het regelmatig onderhouden van een nestkast is erg belangrijk. Het is van belang dat elk oud nestmateriaal verwijderd wordt. In oude nestkasten zit vaak ongedierte. Het is dus zeker verstandig om uw nestkast jaarlijks schoon te maken. Op deze manier zorgt u ervoor dat u kan blijven genieten van de vogels in uw tuin!

Andere huisjes

U kunt niet alleen maar vogelhuizen vinden op Vogelhuisjes.nl. U vindt er natuurlijk ook voederhuisjes voor vogels. Maar we hebben ook insectenhotels (zoals een bijenhuis), eekhoornhuisjes, uilenkasten en egelhuisjes. Zo kunt u ook allerlei andere dieren naar uw tuin toe lokken. Over het algemeen geldt bij ons vandaag besteld, morgen in huis of overmorgen in huis. Vanaf een bepaalde bestelwaarde komt u ook in aanmerking voor gratis verzending. Heeft u een vraag? Bel onze klantenservice? We zijn te bereiken op 085 - 760 60 51.