Vogelhuisjes

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!*

Vogelhuisje / vogelhuisjes kopen?

Artikelen 31 tot 60 van 129 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
5

Artikelen 31 tot 60 van 129 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
5

Een tuin vol vogels

Vogels hebben steeds meer moeite om geschikte nest- en eetplekken te vinden. Dat komt omdat mensen steeds meer ruimte nodig hebben om te leven. Er wordt steeds meer gebouwd, natuurgebieden verdwijnen. Dit is jammer, want veel mensen genieten erg van vogels in de tuin. Gelukkige zijn er een aantal manieren om vogels toch naar je tuin te lokken. Bij Vogelhuisjes.nl vind je veel leuke artikelen die niet alleen de vogels erg blij maken, maar die ook goed bij jouw tuin passen.

Waarom een vogelhuis in jouw tuin?

De aanschaf van een vogelhuisje is een goede keuze wanneer je tuin wel wat extra’s kan gebruiken. Door ons ruime assortiment met vogelhuisjes en nestkasten is er een huisje voor elke tuin. Een vogelhuisje kan echt wat toevoegen aan de sfeer van de tuin. Denk bijvoorbeeld aan een klassiek vogelhuisje op paal, of aan een mooi modern hangend vogelhuis. Maar naast dat het de sfeer in je tuin verrijkt, help je de vogels er enorm mee. In de winter ontstaat er vaak voedsel te kort. Doordat de grond bevriest kunnen vogels geen insecten uit de grond pikken. Daarnaast ligt veel voedsel vaak onder een dikke laag sneeuw en zijn er minder insecten aanwezig. Dit zorgt ervoor dat vogels vaak verder moeten zoeken naar eten. Gelukkig leidt die zoektocht ze vaak naar de tuin. Met behulp van een vogelhuisje kun je ervoor zorgen dat vogels een goede aanvulling krijgen op het eten in de natuur. Je vindt bij ons namelijk veel huisjes die een inkeping hebben voor voedsel. Denk dan bijvoorbeeld aan de Multiholk huisjes. Deze multifunctionele huisjes kunnen dienen als nestkast, maar ook als voederhuisje. Hiermee help je vogels om de winter door te komen. Maar vogelhuizen zijn niet alleen in de winter belangrijk voor vogels. In de lente start voor de meeste vogels het broedseizoen. Ze gaan dan haastig op zoek naar een partner en naar een geschikte plek om te nesten. Deze nestplekken zijn niet altijd beschikbaar. Doordat de natuurlijke omgeving verstedelijkt moeten vogels het vaak doen met inkepingen in gebouwen en wat de mensen ze aanbieden. Door een nestkast in de tuin te hangen wordt het minder moeilijk voor vogels om een nestplek te vinden. Een veilige broed omgeving is zeer belangrijk, omdat vogels in de broedperiode kwetsbaar zijn. Met een vogelhuisje zorg je ervoor dat veel gevaren vermeden worden. Denk bijvoorbeeld aan katten en roofvogels. Deze kunnen de binnenkant van het huisje niet bereiken. Hierdoor help je de vogelstand een handje. Natuurlijk is het ook hartstikke leuk om een nestje in de tuin te hebben. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een koolmees nestkast? Ook daarin kunnen wij je voorzien!

De perfecte omgeving voor de vogel

Er zijn een aantal dingen van belang bij het uitzoeken van een vogelhuisje. Zo heeft elke vogel een specifieke voorkeur voor een huisje. Bij elk van onze huisjes vind je de vogelsoorten waar het huisje geschikt voor is. Kijk hier dus goed naar, dan kun je goed inspelen op de voorkeuren van jouw favoriete vogelsoort. Verder moet je natuurlijk goed nadenken over wat je de vogels wilt aanbieden: wil je dat ze in jouw tuin gaan nesten of gaan eten? Of misschien zelfs wel allebei? Bij ons vind je huisjes die geschikt zijn om te nesten, maar ook voederhuisjes en voederplanken. Daarnaast zijn er natuurlijk ook opties die nesten en voeden combineren. Naast het soort vogelhuisje is de locatie ook zeer belangrijk. Een tuin met meer begroeiing wordt vaker bezocht. Dit komt omdat de begroeiing meer insecten, zaden en beschutting oplevert. Het rommelig houden van de tuin kan dus helpen om de leefomgeving voor vogels wat aangenamer te maken. Daarnaast is het planten van een boom in je tuin ook een goed idee. Een boom leent zich uitstekend voor het ophangen van pindaslingers en vetbollen in de winter. Je kunt huisjes aan de boom bevestigen. Maar ze kunnen ook goed aan een schutting of gevel vastgemaakt worden. Vogels hebben verschillende voorkeuren voor de locatie van hangende vogelhuizen Sommige vogelsoorten vinden beschutting belangrijker dan andere vogelsoorten. Daarnaast nesten sommige vogels graag op grote hoogte, terwijl andere vogels tevreden zijn met 2 of 3 meter hoogte.Een vogelhuisje is het meest functioneel als het stevig is bevestigd, bij voorkeur aan een muur of op een stevige paal. Hang het vogelhuisje zodanig op dat het niet kan inregenen en dat er geen wind op staat. Aangezien de wind niet altijd uit dezelfde richting waait is dit natuurlijk lastig. In Nederland staat echter vaak een westen of zuidwesten wind. Hier kun je dus rekening mee houden. Ook is het aan te raden om het vogelhuisje niet in de volle zon te hangen. Bekijk onze tuinvogels  pagina eens wanneer je informatie wilt weten over alle (tuin) vogels in nederland 

De juiste voeding

Door de juiste voeding aan te bieden kun je de kans op veel vogels in de tuin verder vergroten. Denk bijvoorbeeld aan vogelzaad, vogelpindakaas of vetbollen. Bij Vogelhuisjes.nl vind je veel verschillende soorten vogelvoer. Vogels hebben vaak een eigen voorkeur, dus met een combipakket haal je voor ieder wat wils in huis. Met gemengd vogelzaad zie je ook vaak dat de vogels er hun favoriete zaadjes tussenuit pikken. Voor elk soort vogelvoer hebben we de juiste voederhuisjes. Denk bijvoorbeeld aan staande voederhuisjes voor vogelzaad, maar ook aan speciale huisjes om een pot pindakaas in te bevestigen, of netten om te vullen met pinda’s.

Andere huisjes

Je kunt niet alleen maar vogelhuizen vinden op Vogelhuisjes.nl. Je vindt er natuurlijk voederhuisjes voor vogels, maar ook insectenhotels, eekhoornhuisjes, uilenkasten en egelhuisjes. Zo kun je niet alleen vogels, maar allerlei dieren naar je tuin toe lokken.