Vogelvoer

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!*

Vogelvoer

Artikelen 1 tot 15 van 28 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
2

Artikelen 1 tot 15 van 28 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
2

Help de vogels in je tuin met het juiste vogelvoer

De vogels in de tuin voeren, veel mensen doen het met veel plezier. Als de vogels eenmaal weten dat er regelmatig wat te halen valt zullen ze je tuin ook vaker bezoeken. Vogels zijn heel intelligente dieren, als je iedere dag op ongeveer hetzelfde tijdstip vogel voer strooit zullen ze in veel gevallen al op de daken in de buurt zitten te wachten. Ook waarschuwen ze elkaar als er voer beschikbaar is. Eén schreeuw op een bepaalde toonhoogte is voldoende om soortgenoten uit de wijde omtrek te alarmeren dat er wat te halen valt. Vooral in de winter is het aan te raden de vogels te helpen door ze bij te voeren, omdat er vaak maar weinig voer te vinden is, zeker als het vriest.

Vogelvoer bevat alles wat vogels nodig hebben

Veel mensen voeren oud brood aan de vogels. Op zich is daar niet zoveel mis meel Brood bevat granen en die hebben vogels nodig. Maar daarnaast bevat brood ook relatief veel zout en dat is voor vogels minder geschikt. Het is niet erg om vogels af en toe brood te geven, maar beter wissel je dit af met hoogwaardig vogelvoer voor tuinvogels. Dit is verkrijgbaar in voordelige grootverpakkingen bij Vogelhuisjes.nl. Zo heb je gelijk een voorraadje waar je een poosje mee vooruit kunt.

Het juiste voer voor de vogels

Verschillende vogels eten verschillend voer. Het grote voordeel van een zak gemengd vogelvoer voor tuinvogels is dat hierin soorten zitten die bij verschillende vogelrassen in de smaak vallen. Je zult zien dat ieder zijn eigen zaadjes eruit pikt. Er bestaat overigens ook speciaal voer voor bijvoorbeeld tortelduiven, die ook in het wild in de steden veel voorkomen. Zij eten wat grovere zaden omdat het grotere vogels zijn. Soms kunnen deze vogels zo tam worden dat je ze bijna uit de hand kunt voeren.

Zorg voor de veiligheid van de vogels

Wanneer je vogel voer strooit is het zaak op de veiligheid van de vogels te letten. Doe het liever niet als de kat in de tuin loopt. Vogels zullen over het algemeen niet in je tuin landen als ze een kat zien. Maar een vogel die zit te eten heeft het vaak te laat door als hij van achter wordt beslopen door een kat. Aangezien huiskatten over het algemeen prima te eten krijgen is het niet nodig om ze vogels te laten vangen. Het instinct daarvoor raakt een kat echter nooit kwijt. Dus ook als je denkt dat het wel meevalt omdat die dikke rode kater normaal ook altijd overal te lui voor is, kan hij soms toch verrassend snel uit de hoek komen.

Wat je vogels beter niet kunt voeren

Er zijn mensen die denken dat vogels alleseters zijn. Niets is minder waar. Vogels zijn zaad en insecteneters. Ze eten dus over het algemeen geen etensresten van onze warme maaltijden en andere oneigenlijke etenswaren. Een veelvraat als de meeuw eet met gemak een boterham met kaas die hij desnoods met een snoekduik uit je hand steelt, maar het is niet de bedoeling dat vogels dingen eten die niet goed voor ze zijn. Let er ook op dat vogels geen verpakkingsmaterialen eten waardoor ze plastic in hun maag krijgen. Het wordt namelijk vrijwel zeker hun dood. Je doet er het verstandigst aan om vogels gewoon datgene te voeren wat goed voor ze is en dat is vogelvoer. Af en toe een boterham verkruimelen en aan de vogels voeren is geen probleem. Maar voer vogels zeker geen vet dat van het vlees bakken overblijft of nog erger, afgedankt frituurvet. Dit is echt niet goed voor vogels. Gooi dit gewoon weg bij het restafval en gebruik het niet als voer voor de vogels.

Help de vogels als ze jongen moeten grootbrengen

Vogelvoer wordt zeer gewaardeerd door vogels die jongen groot te brengen hebben. Zeker als er sprake is van voedselschaarste moeten ouders soms flink aan de bak om alle hongerige maagjes te voeden. Dan is het wel zo aardig als je ze een handje helpt met wat extra voer. Je kunt het de vogels ook gemakkelijk maken door een voederhuisje te plaatsen. Hier kun je vogelzaad in strooien wat de vogels vervolgens gemakkelijk kunnen oppikken. Bovendien zitten ze in een vogelhuisje ook nog eens veilig voor belagers.

Vogelvoer in pindakaas

De laatste tijd is vogelpindakaas erg populair. Dit is pindakaas waar zaden, wormen of vruchten aan zijn toegevoegd. Het is een hoogwaardig voer voor verschillende vogelsoorten waar ze maar al te graag van eten. Vooral mezensoorten zijn er erg dol op. Ook grotere vogels zijn dol op de pindakaas. Als je niet wilt dat een kraai of kauw de hele pot pindakaas voor zichzelf alleen opeist kun je hem ook in een vogelhuisje zeten waar alleen kleinere vogels in kunnen. Dan is de kans dat de pot pindakaas de volgende dag al volledig is leeg gegeten een stukje kleiner en blijft er voor iedereen wat over. Je kunt grotere vogels natuurlijk wel een plezier doen met grovere zaden, grote vetbollen of stukjes fruit. Want ook kraaien en kauwen lijden honger als het in de winter vriest en er een dik pak sneeuw ligt waardoor ze nauwelijks voedsel kunnen vinden.

Vetbollen voor de koude winters

Vooral mezen doe je een groot plezier door vetbolletjes op te hangen. Deze bolletjes bevatten niet alleen vet maar ook voedzame zaden voor de vogels. Als het koud is hebben vogels meer vet nodig om op temperatuur te blijven. Bovendien hebben ze hun vetreserves nodig om de winter door te komen totdat er in het voorjaar weer meer voedsel voorradig is.

Vogelvoer eenvoudig bestellen

Je hoeft nu niet meer te zoeken naar een winkel die voordelig vogelvoer kan leveren. Bij Vogelhuisjes.nl kun je terecht voor verschillende soorten vogelvoer. We verkopen vogelzaden in diverse samenstellingen, vogelpindakaas, vetbollen en pinda’s, zowel ongepeld als gepeld. Daarnaast zijn er heerlijke lekkernijen te koop zoals een vogeltaart met voor verschillende vogelsoorten lekkere ingrediënten. Dus bestel je een nieuw voederhuisje, vogelhuisje of nestkast, maak je bestelling dan meteen compleet met een voorraad vogelvoer. De vogels in je tuin zullen er erg blij mee zijn.