Vogelvoer

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!*

Vogelvoer

Artikelen 1 tot 15 van 30 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
2

Artikelen 1 tot 15 van 30 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
2

Vogelvoer kopen of vogelzaad kopen bij Vogelhuisjes.nl

Op Vogelhuisjes.nl vindt u natuurlijk allerlei leuke opties die helpen om vogels naar uw tuin te lokken en om ervoor te zorgen dat de vogels terug blijven komen, is het natuurlijk belangrijk dat er voldoende voedsel in de tuin aanwezig is.

Door de aanwezigheid van gras, bomen, struiken en andere natuurlijke materialen kunnen vogels makkelijker voedsel in uw tuin vinden en voor tuinen waar dit niet het geval is, en als ondersteuning in de koude maanden of broedperiodes, kunt u natuurlijk gebruik maken van vogelvoer. Gelukkig vindt u bij ons vogelvoer in allerlei soorten, zo hebben we vele soorten vogelvoer voor buitenvogels en allerlei andere soorten vogels.

Wanneer voeren?

De vogels in de tuin voeren is iets wat veel mensen met plezier doen want vogels zijn namelijk zeer intelligent en als ze eenmaal weten dat er regelmatig wat te halen valt zullen ze uw tuin namelijk vaker gaan bezoeken. Als u iedere dag rond hetzelfde tijdstip vogelvoer strooit, zult u merken dat de vogels vaak al zitten te wachten op de daken, het zijn namelijk intelligente dieren.

Vogels waarschuwen elkaar tevens ook als er voedsel beschikbaar is, één schreeuw op een bepaalde toonhoogte is voldoende om soortgenoten uit de wijde omtrek te attenderen op de aanwezigheid van voedsel. Dit maakt het voeren van vogels niet alleen leuk , maar ook zeer nuttig, ze kunnen het vogelzaad namelijk goed gebruiken gedurende het hele jaar.

Het hele jaar bijvoeren is geen probleem, maar vogels hebben in de verschillende seizoenen wel verschillende behoeftes. Vogels hebben juist in de winter extra energie nodig om zichzelf op temperatuur te kunnen houden, maar ook in het voorjaar kan het goed zijn om bij te voeren, omdat vogels meer energie verbruiken door het broeden en daarna verzorgen van de jongen.

De lente is een periode waarin vogels ook erg actief zijn, ze moeten namelijk een partner zoeken, een nest bouwen, eieren leggen, broeden en hun jongen groot brengen. Normaal gesproken eten ze insecten die een bron van eiwitten zijn, maar als het twee dagen hard regent en waait zijn die insecten al heel erg lastig voor ze om te vinden. De jongen hebben namelijk ook erg veel energie nodig en dus ook meer voeding, een kleine moeite voor de mens, maar groot plezier voor de vogels!

Het juiste voedsel

Ondanks dat veel mensen denken dat vogels alleseters zijn is dit niet helemaal waar, ze eten namelijk vooral zaden en insecten en over het algemeen eten ze dus geen etensresten van onze warme maaltijden of andere etenswaren. Net zoals bij de mens, is het niet de bedoeling dat vogels dingen eten die niet goed voor ze zijn, u doet er dus goed aan wanneer u vogelvoer koopt en vogels gewoon datgene te voeren wat goed voor ze is.

Soms een boterham verkruimelen en aan de vogels voeren is natuurlijk geen enkel probleem, maar voer vogels absoluut geen vet dat in de pan is overgebleven na het bakken van vlees, of frituurvet, want dit is absoluut niet goed voor vogels. Een goede basis voor vogels is wanneer het aankomt op voeding, is een zak met gemengd vogelzaad, hier zitten namelijk verschillende soorten in en dat vinden ze erg lekker. Het grote voordeel van zo’n zak vogelvoer voor tuinvogels is dat hierin soorten zitten die bij verschillende vogelsoorten in de smaak vallen u zult daarom uiteindelijk zien dat iedere soort zijn eigen zaadjes eruit pikt.

Tegenwoordig is vogelpindakaas ook erg populair, hier zijn zaden, wormen of vruchten aan toegevoegd, het is daarom ook een hoogwaardig voer voor verschillende vogelsoorten waar ze maar al te graag van eten, vooral mezensoorten zijn er erg dol op.

Grotere vogels zijn tevens ook dol op de pindakaas en als u niet wilt dat een kraai of kauw de hele pot pindakaas voor zichzelf alleen opeist kunt u deze ook in een voederhuisje zetten waar alleen kleinere vogels in kunnen, hiermee is de kans dat de pot pindakaas de volgende dag al volledig is leeg gegeten, een stukje kleiner en blijft er voor iedereen wat over.

U kunt grotere vogels natuurlijk wel een plezier doen met grovere zaden, grote vetbollen of stukjes fruit, want ook kraaien en kauwen lijden honger als het in de winter vriest en er een dikke laag sneeuw ligt waardoor ze nauwelijks voedsel kunnen vinden, verder kunt u natuurlijk altijd kiezen voor gepelde en ongepelde pinda’s en dit voer kunt u ook in speciale voerdersilo's doen.

We hebben dus vogelvoer voor elk seizoen, al het vogelvoer op onze website is van hoge kwaliteit, je zult de vogels er dus absoluut een plezier mee doen.

Voederhuisjes

In ons assortiment hebben wij ook verschillende soorten voederhuisjes opgenomen waar u het voer in kunt leggen, en door de verschillende soorten en stijlen is er altijd een die bij uw wensen aansluit. Wij hebben bijvoorbeeld prachtige voederhuizen op paal, deze kunt u in de tuin zetten op een plek naar keuze, maar let er natuurlijk wel op waar u dit huisje neerzet. Bekijk dus eerst of de vogels niet makkelijk belaagd kunnen worden door andere dieren zoals katten en dit geldt natuurlijk ook voor alle andere soorten voederhuisjes, zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat de vogels na het eten makkelijk weer weg kunnen vliegen. Hang dus geen obstakels boven de huisjes zoals waslijnen, dit kan namelijk een belemmering voor ze zijn als het aankomt op vliegen waardoor ze minder gebruik zullen maken van het huisje.

Naast voederhuizen op paal hebben we ook prachtige huisjes die u gewoon kunt ophangen of neerzetten, zelfs voor op uw balkon, zodra vogels doorhebben dat er op uw balkon eten te halen valt zullen ze steeds vaker terugkomen om hier gebruik van te maken. Houd er natuurlijk wel rekening mee dat het voeren van vogels er ook voor zorgt dat er overlast kan ontstaan vanwege uitwerpselen, waar de benedenburen dan wellicht niet blij mee zullen zijn.

Ook voedersilo's hebben we opgenomen in ons assortiment, deze zijn erg handig om bijvoorbeeld pinda's in te doen, zaden of ander vogelvoer, voor elk soort voer hebben we een ander soort silo in verschillende stijlen zodat er altijd iets tussen zit wat bij u past. Of wat te denken van een mooie voedermand, deze kunt u over bijvoorbeeld de reling hangen van uw balkon en er vogelvoer naar keuze in leggen, zo heeft u een leuke toevoeging aan uw balkon die er ook nog eens mooi uitziet én waar u de vogels een handje mee helpt!

Vogelhuisjes

Natuurlijk kunt u ook voor de meest prachtige vogelhuisjes bij ons terecht want de aanschaf van een vogelhuisje is een goede keuze wanneer uw tuin wel wat extra’s kan gebruiken en door ons ruime assortiment met vogelhuisjes en nestkasten is er een huisje die is geschikt voor elke tuin. Een vogelhuisje kan echt wat toevoegen aan de sfeer van de tuin, denk hierbij bijvoorbeeld aan een klassiek vogelhuisje op paal, of bijvoorbeeld aan een mooi modern hangend vogelhuis. Maar naast dat het de sfeer in uw tuin verrijkt, help u de vogels er ook nog eens enorm mee! Vogels gebruiken graag nestkasten om veilig in te broeden.

Nestkastje, vogelvoer of vogelhuisje kopen? Het is natuurlijk fijn als uw bestelling zo snel mogelijk in huis is, bij ons geldt daarom vóór 23:59 besteld, morgen in huis!