Vogelvoer

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!*

Vogelvoer

25 artikel(en)

per pagina

1

25 artikel(en)

per pagina

1

Een handje helpen met vogelvoer

Op Vogelhuisjes.nl vind je natuurlijk allerlei leuke opties die helpen om vogels naar je tuin te lokken. Om te zorgen dat de vogels terug blijven komen, is het natuurlijk belangrijk dat er voldoende voedsel in de tuin aanwezig is. Door de aanwezigheid van gras, bomen, struiken en andere natuurlijke materialen kunnen vogels makkelijker voedsel in je tuin vinden. Voor tuinen waar dit niet het geval is, en als ondersteuning in de koude maanden of broedperiodes, kun je natuurlijk gebruik maken van vogelvoer. Gelukkig vind je bij ons vogelvoer in allerlei soorten!

Wanneer voeren?

De vogels in de tuin voeren, veel mensen doen het met veel plezier. Vogels zijn zeer intelligent. Als de vogels eenmaal weten dat er regelmatig wat te halen valt zullen ze je tuin vaker bezoeken. Wanneer je iedere dag op ongeveer hetzelfde tijdstip vogel voer strooit zullen ze in vaak al op de daken in de buurt zitten te wachten. Ook waarschuwen ze elkaar als er voer beschikbaar is. Eén schreeuw op een bepaalde toonhoogte is voldoende om soortgenoten uit de wijde omtrek te attenderen op de aanwezigheid van voedsel. Het bijvoeren is dus niet alleen leuk, maar ook zeker nuttig. Vogels kunnen om veel redenen een beetje extra voeding gebruiken. Vooral in de winter is het aan te raden de vogels te helpen door ze bij te voeren. Als het vriest kunnen ze geen insecten uit te grond pikken, of ligt hun voedsel onder een dikke laag sneeuw. Vogels hebben juist in de winter extra energie nodig om zichzelf op temperatuur te kunnen houden. Ook in het voorjaar kan het goed zijn om bij te voeren, omdat vogels meer energie verbruiken door het broeden en daarna verzorgen van de jongen. Ook de jongen hebben veel energie nodig en dus ook meer voeding. Een kleine moeite voor de mens, maar groot plezier voor de vogels!

Het juiste voedsel

Sommige mensen denken dat vogels alleseters zijn. Niets is minder waar. Vogels zijn zaad en insecteneters. Ze eten dus over het algemeen geen etensresten van onze warme maaltijden en andere etenswaren. Net zoals bij de mens, is het niet de bedoeling dat vogels dingen eten die niet goed voor ze zijn. Je doet er dus goed aan om vogels gewoon datgene te voeren wat goed voor ze is. Af en toe een boterham verkruimelen en aan de vogels voeren is natuurlijk geen probleem. Maar voer vogels zeker geen vet dat in de pan is overgebleven na het bakken van vlees, of frituurvet. Dit is echt niet goed voor vogels. Maar de vraag is dan natuurlijk, wat dan wel? Vogels eten verschillende soorten voer. Het is dus een goed idee om te kiezen voor een zak gemengd vogelvoer. Het grote voordeel van zo’n zak vogelvoer voor tuinvogels is dat hierin soorten zitten die bij verschillende vogelrassen in de smaak vallen. Je zult zien dat iedere soort zijn eigen zaadjes eruit pikt. Je kunt ook kiezen voor zaadfiguren, zoals de vogelvoederklok of een hartje. Hier kunnen kleine vogeltjes aan hangen om de juiste zaadjes er tussenuit te pikken. Verder kun je natuurlijk ook kiezen voor vetbollen. Deze vetbollen zijn te krijgen in zakken en in grote emmers. Zo kom je nooit te kort. Tegenwoordig is ook vogelpindakaas heel populair. Dit is pindakaas waar zaden, wormen of vruchten aan zijn toegevoegd. Het is een hoogwaardig voer voor verschillende vogelsoorten waar ze maar al te graag van eten. Vooral mezensoorten zijn er erg dol op. Ook grotere vogels zijn dol op de pindakaas. Als je niet wilt dat een kraai of kauw de hele pot pindakaas voor zichzelf alleen opeist kun je hem ook in een voederhuisje zetten waar alleen kleinere vogels in kunnen. Dan is de kans dat de pot pindakaas de volgende dag al volledig is leeg gegeten een stukje kleiner en blijft er voor iedereen wat over. Je kunt grotere vogels natuurlijk wel een plezier doen met grovere zaden, grote vetbollen of stukjes fruit. Want ook kraaien en kauwen lijden honger als het in de winter vriest en er een dik pak sneeuw ligt waardoor ze nauwelijks voedsel kunnen vinden. Verder kun je natuurlijk altijd kiezen voor gepelde en ongepelde pinda’s.

Voederhuisjes

Het is natuurlijk het leukst om al deze voedselsoorten op een mooie manier aan te bieden. Daarvoor kun je ook bij Vogelhuisjes.nl terecht. Bij ons vind je voederhuisjes die geschikt zijn voor allerlei soorten vogelvoer: voederhuisjes op voet, voederhuisjes op paal en voederhuisjes die je op kunt hangen!

Het is natuurlijk fijn als je bestelling zo snel mogelijk in huis is. Bij ons geldt voor 23:59 besteld, morgen in huis!