Enig resultaat

Eendenkorf / eendenmand kopen en plaatsen

Eendenkorven zijn zeer belangrijk voor de eendenpopulatie. Meer dan de helft van de wilde eenden gaat namelijk verloren. Met behulp van een eendenkorf worden de eend en de eieren beschermd tegen roofdieren. Met name als je een eendenkorf boven water plaatst ben je een groot deel van de roofdieren te slim af!

De Krakeend

Eendenkorf

32,95
Op voorraad

  • Lengte:84 cm
  • Materiaal:Wilgentakken


Eendenkorf kopen

Woon je in waterrijk gebied? Dan is de kans groot dat je in de omgeving eenden aantreft. De bekendste Nederlandse eend is de wilde eend: hiervan heeft het mannetje een kenmerkende groene kop met vaak een witte halsband. Het vrouwtje heeft een bruine veren. Naast de wilde eend zijn ook de slobeend, de krakeend, de tafeleend en de krooneend relatief bekend in Nederland. Een eendenkorf (ook wel nestkast eend of eendenmand genoemd) wordt gevlochten van wilgentakken of riet. Tegenwoordig worden ook steeds vaker hooigaasrollen gebruikt. De eendenkorf die je bij ons vindt is een traditionele eendenkorf, en is geschikt voor diverse eendensoorten. De eendenkorf biedt een veilige nestplaats aan deze eenden, en zorgt voor een vergrote kans op een geslaagde broedperiode.

Eendenkorf plaatsen / eendenkorf ophangen

Het advies is om de eendenmand in januari of begin februari te plaatsen. De broedperiode start vaak in maart, maar dan hebben de eenden nog even de tijd om aan de aanwezigheid van de korf te wennen. Bovendien gaan eenden paren al in februari op zoek naar een geschikte plek voor hun nest. In augustus kun je de eendenmand weer verwijderen. Zorg ervoor dat de eendenmand leeg en droog wordt opgeslagen. Dit doe je door ze op te hangen: dan kunnen er ook geen dieren gaan zitten die een geur erin achterlaten.

De beste plek om een eendenkorf te plaatsen, is boven het water. Het kan ook aan de rand van het water, maar om de meeste roofdieren (zoals vossen, marters en katten) te elimineren is boven water beter. De eieren moeten wel droog blijven, dus er moet voldoende ruimte zitten tussen de korf en het water. Dit doe je door kruislings geplaatste stokken in het water te zetten (bijvoorbeeld van bamboe). Voor stevigheid plaats je ook een stok over dwars. Op het internet zijn veel voorbeelden beschikbaar. Met touw of tiewraps maak je de korf stevig vast aan de constructie. Vul de korf met wat gras en bladeren uit de omgeving.

Nog een paar tips: houdt minimaal 2 meter afstand tussen eendenkorven en zoek een rustige plek. Kijk ook of het water beschikt over lage oevers, zodat kuikens hier kunnen rusten. Zij hebben nog niet voldoende kracht en zwemervaring opgebouwd. Richt de opening naar het noordoosten in verband met regeninval en zorg ervoor dat de broedkorf maximaal 30 graden naar achteren gekanteld wordt.Weet je niet of het toegestaan is bij jou in de omgeving? Neem dan contact op met de waterbeheerder. Het is namelijk mogelijk dat een sloot of oever machinaal schoongemaakt wordt.

Vogelhuisjes voor andere vogels

Uiteraard hebben we ook veel mooie nestgelegenheden voor andere vogels, waaronder graag geziene tuinvogels. Deze bevestig je vaak wat dichter bij huis: zoals in je eigen achtertuin! Want niet iedereen heeft natuurlijk het geluk om dicht bij water te wonen. Neem snel een kijkje tussen onze mooie nestkasten en help ook de natuur dichter bij huis. Ook voor andere tuindieren, zoals egels, eekhoorns, vleermuizen en insecten hebben we veel opties om ze het naar hun zin te maken.

Onze service

Waarom zou je bij ons je eendenkorf bestellen? Omdat we snel leveren, een breed assortiment hebben, en je voorzien van uitstekende service. Heb je een vraag of advies nodig? Neem direct contact op met onze klantenservice. We zijn telefonisch en via chat bereikbaar, maar buiten kantooruren kun je ook mailen. We staan voor je klaar!

De waardering van www.vogelhuisjes.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 5412 reviews.