Welk vogelvoer doe je in een voedersilo?

Vogels zijn prachtige wezens die extra vreugde en kleur kunnen brengen in onze tuinen. Het voeren van vogels is een mooie manier om de vogels naar je tuin te lokken en tegelijkertijd de vogelpopulatie te helpen gedijen. Met een voedersilo maak je het voeren van tuinvogels een stukje makkelijker en hygiënischer. Het is dan wel belangrijk om te weten welk vogelvoer in je voedersilo moet. We helpen je graag een handje!

Verschillende soorten voedersilo’s

De voedersilo wordt aangeboden in meerdere varianten: de variant met een dichte buis, een buis met een fijnmazig rooster, en een buis met een open rooster. Elke variant is bedoeld voor een andere soort vogelvoer. Hieronder zie je de drie varianten.

zadensilo met eikel dop
  • Voedersilo met dichte buis
  • Geschikt voor fijner vogelvoer (vogelzaad, zonnebloempitten)
Notensilo met eikel dop
  • Voedersilo met fijnmazig rooster
  • Geschikt voor pinda’s en grotere noten
Vetbolhouder met eikel dop
  • Voedersilo met open rooster
  • Geschikt voor vetbollen en kleine appeltjes

Altijd geliefd: vogelzaad

Als je een grote verscheidenheid aan vogels wilt aantrekken, is gemengd vogelzaad de perfecte keuze. Een mengsel van verschillende zaden en granen biedt een gevarieerd dieet voor vogels en trekt daardoor een breed scala aan soorten aan. Bij vogelzaad kies je voor een voedersilo met een dichte buis, waarbij vogels onderaan via de opening kunnen eten.

Zonnebloempitten: een ware favoriet van veel vogelsoorten

Zonnebloempitten zijn een klassieke keuze als het gaat om vogelzaad. Deze zaden hebben een hoog vetgehalte, waardoor ze een geweldige bron van energie zijn voor vogels. Bovendien zijn zonnebloempitten rijk aan eiwitten, wat belangrijk is voor hun gezonde groei. Verschillende vogelsoorten, zoals mezen, vinken en spechten, zijn dol op deze smaakvolle traktatie. Door zonnebloempitten toe te voegen aan je voedersilo, kun je een groot scala aan vogels naar je tuin lokken. Zonnebloempitten zijn vaak te klein voor een notensilo. Kies dus voor een voedersilo met dichte buis.

Meelwormen: een proteïnerijke optie voor insecteneters

Voor vogels die hun dieet voornamelijk baseren op insecten, zoals merels en roodborstjes, zijn meelwormen een waardevolle voedselbron. Meelwormen zijn rijk aan proteïnen en bevatten essentiële voedingsstoffen die nodig zijn voor een goede gezondheid en groei van deze vogelsoorten. Je kunt gedroogde meelwormen kopen; deze passen in een voedersilo met dichte buis.

Pinda’s: een onweerstaanbare traktatie voor tuinvogels

Wie houdt er niet van pinda’s? Tuinvogels zijn er dol op! Pinda’s voor vogels zijn een uitstekende bron van eiwitten en gezonde vetten voor vogels, waardoor ze een ideale lekkernij zijn om in je voedersilo te stoppen. Kraaien, mezen, lijsters en spechten zijn enkele van de vele vogelsoorten die genieten van het knabbelen aan deze smakelijke traktatie. Voor pinda’s heb je een voedersilo met rooster nodig: deze worden ook vaak notensilo’s genoemd.

Vetbollen voor de winter

Vetbollen zijn zeer geschikt om te voeren aan vogels, met name in de winter maanden. Ze bieden vogels de broodnodige extra vetten, en zijn meestal verrijkt met allerlei belangrijke voedingsstoffen. Zo kunnen vogels aansterken voor de winter. Een vetbol moet in een voedersilo met een ruimer rooster: een vetbollensilo. In zo’n vetbollensilo passen vaak ook kleine appeltjes (bijvoorbeeld uit eigen tuin).

Op zoek naar een nieuwe voedersilo? Bekijk ons assortiment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.vogelhuisjes.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 5497 reviews.