Resultaat 17–32 van de 44 resultaten wordt getoond

9,95
Op voorraad

  • Gewicht ca:5 Kg
  • Type:Voer
  • Type voer:Zaden

SALE

Black Friday Aanbieding

Voederpakket

4,95
Op voorraad

  • Gewicht ca:550 gram
  • Type:Voer
  • Type voer:Gemengd

6,95
Op voorraad

  • Gewicht ca:300 gram
  • Type:Voer
  • Type voer:Insecten

De Spreeuw

Spreeuw Basic

14,95
Op voorraad

  • Hoogte ca:31 cm
  • Opening ca:45 mm
  • Materiaal:Hout

10,95
Op voorraad

  • Gewicht ca:3 Kg
  • Type:Voer + Vetbolhouder
  • Type voer:Vetbollen

4,95
Op voorraad

  • Gewicht ca:600 gram
  • Type:Voer
  • Type voer:Rozijnen

De Appelvink

Winter Voederpakket

4,95
Op voorraad

  • Gewicht ca:700 gram
  • Type:Voer
  • Type voer:Gemengd

6,95
Op voorraad

  • Gewicht ca:1,8 kg
  • Type:Voer
  • Type voer:Vetbollen

5,50
Op voorraad

  • Gewicht ca:250 gram
  • Type:Voer
  • Type voer:Bessen

De Spreeuw

Spreeuw Grenenhout

19,95
Op voorraad

  • Hoogte ca:31 cm
  • Opening ca:45 mm
  • Materiaal:Hout

SALE

Capi Europe Vogelhuisjes

Ovaal Bruin

18,95
Op voorraad

  • Hoogte ca:23 cm
  • Opening ca:51 mm
  • Materiaal:Kunststof

4,95
Op voorraad

  • Gewicht ca: 1 kg
  • Type: Voer
  • Type voer:Zonnebloempitten

SALE

Voer voor de Koolmees

Rode Doppinda’s – 4 kg

17,95
Op voorraad

  • Gewicht ca:4 kg
  • Type:Voer
  • Type voer:Doppinda's

SALE

De Middelste Bonte Specht

Vetbol voederhuisje

7,95
Op voorraad

  • Hoogte ca:13 cm
  • Type:Hangend
  • Materiaal:Metaal

3,95
Op voorraad

  • Gewicht ca:0,9 kg
  • Type:Voer
  • Type voer:Strooivoer

22,95
Op voorraad

  • Gewicht ca:50x90 gram
  • Type:Voer
  • Type voer:Vetbollen


Waar vind ik de spreeuw?

Binnen Europa wonen de meeste spreeuwen in België, Noord Frankrijk en het zuiden van Engeland. In de winter zijn er echter ook veel spreeuwen in Nederland te vinden. Dit komt doordat spreeuwen de meest noordelijke en oostelijke gebieden van Europa verlaten in de winter. Ze komen dan in Nederland overwinteren. Daarom vindt u in Nederland tijdens de winter meer spreeuwen dan tijdens het broedseizoen. Toch zijn de spreeuwen in mindere mate ook tijdens het broedseizoen in Nederland te vinden. Helaas neemt het aantal spreeuwen steeds meer af door een verminderd aantal geschikte broedplaatsen. Spreeuwen broeden het liefst op een hoge en beschutte plekken. Daarom kiezen ze vaak voor bomen en kieren/gaten in gebouwen om een nest te bouwen. Denk bijvoorbeeld aan de nestjes die u vaak in hoekjes van treinstations tegen komt. Ook de nestkast is een goede uitkomst voor de spreeuw. Spreeuwen broeden van half april tot juni, waarin ze vaak twee keer leggen. Een legsel heeft gemiddeld 5 eieren. De broedduur van een spreeuwennest is 11 tot 13 dagen. Daarna blijven ze nog 19 tot 24 dagen in het nest voordat ze uitvliegen.

Wat eet een spreeuw?

Spreeuwen zijn echte alleseters. Ze eten vaak insecten en larven, maar ook veel fruit, zaden en bessen in de zomer. Spreeuwen zijn daarom ook heel handig voor het bestrijden van ongedierte in het gras. Ze eten bijvoorbeeld emelten, een grasetend insect. Emelten kunnen zorgen voor een plaag omdat ze zich snel vermenigvuldigen. Ze eten dan de graswortels op waardoor het gras afsterft. Het is dus zeker een goed idee om spreeuwen naar jouw tuin te lokken. Ook voor sportverenigingen, zoals voetbalverenigingen, zijn spreeuwen een handige uitkomst!



Bekijk al het geschikte voer voor de Spreeuw!

Een vogelhuisje kopen?

Bij ons ben je aan het juiste adres voor een vogelhuisje of nestkast voor spreeuwen. Om te zorgen dat spreeuwen gaan nesten in jouw tuin, moet je ervoor zorgen dat het vogelhuisje goed beschut is. Het is ook belangrijk dat de aanvliegroute naar het de nestkast toe vrij is. Zorg er dus voor dat er geen takken in de weg hangen. Een goede plek voor een nestkast is een hoge boom. Een invliegopening van 4,5 centimeter is perfect voor een spreeuw. Bij ons vind je een mooie spreeuwen nestkast die aan deze eisen voldoet. De ouderwetse spreeuwenpot is ook altijd een goed alternatief. Met deze maatregelen help je om de spreeuwen te beschermen.



Bekijk Alle Nederlandse Tuinvogels!