FSC hout. Wat is dat eigenlijk?

Hout

Je bent het vast wel eens tegengekomen. Een vogelhuisje, nestkast of ander houten product dat voorzien is van het zogenaamde FSC keurmerk. Heel vaak wordt zo’n product wel aangeschaft, maar is men er niet van bewust wat dit kenmerk nou eigenlijk inhoud. In dit blogartikel gaan we eens dieper in op het bekende FSC keurmerk en proberen we je de belangrijkste aspecten zo duidelijk mogelijk uit te leggen.

Wat is FSC?

De FSC, wat afgekort staat voor de Forest Stewardship Council, is een internationale organisatie die staat voor het behouden en onderhouden van bossen wereldwijd. Dit klinkt eigenlijk minder ingewikkeld dan dat het is, wanneer de FSC bossen onderhouden worden gebeurt dit namelijk op een maatschappelijk verantwoorde manier. Dit wil eigenlijk zeggen dat bij deze vorm van bosbeheer er rekening wordt gehouden met ecologische, sociale en economische aspecten. Hierdoor zijn er een stuk minder nadelige gevolgen voor het milieu, de bossen en dieren die er leven.

Bijenhuis Hout/Zink

Een opmerkelijk feitje is dat er 36 voetbalvelden aan bos verdwijnt per minuut. Natuurlijk krijgen wij hier niet zoveel van mee, de bossen worden voornamelijk gekapt in tropische bossen in de Zuid-Amerikaanse Amazone, het Afrikaanse Congobekken en Zuidoost-Azië. Alle ontbossing in deze gebieden zorgt natuurlijk niet voor een beter Milieu. Een ander feit is dat ontbossing zorgt voor 15% van de wereldwijde CO2 uitstoot. Voor het leven in de bossen heeft het ook nadelige gevolgen. Want 85% van de dieren is afhankelijk van het bos.

Hoe steun ik FSC?

Door het kopen van producten met het FSC label draag je eigenlijk al direct bij aan de bescherming van bossen wereldwijd en daarbij ook aan een leefbare omgeving voor mens en dier. Op deze manier zorgen we ervoor dat bossen behouden blijven en dat is natuurlijk belangrijk. Iedereen wil toch eigenlijk zo lang mogelijk kunnen genieten van de verschillende bossen, alsmede van hout en papier dat deze bossen met zich meebrengt.

Kies dus voor FSC!

FSC gecertificeerd hout biedt dus vele voordelen voor het milieu en andere aspecten. Bij ons vind je een breed assortiment aan vogelhuisjes en nestkasten vervaardigd van hout met het FSC keurmerk. Want bij ons staat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hoog in het vaandel!

Ben je nog niet helemaal overtuigd van de voordelen van FSC gecertificeerd hout? Of wil je er juist nog iets meer informatie over? Dan kan je gerust contact met ons opnemen! Wij staan je graag te woord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *