10 leuke cadeaus voor Sinterklaas

De Sint is weer in het land! Dat betekent verlanglijstjes maken, surprises knutselen, en pepernoten. Maar het betekent ook weer de zoektocht naar cadeautjes. Ben je op zoek naar cadeautjes voor de échte tuin- en dierenliefhebber? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We laten je vandaag de leukste Sinterklaas cadeautjes zien. En nu maar hopen dat ze straks in je schoen terecht komen…

De leukste Sinterklaas cadeaus voor jou en de tuindieren

Door je cadeautjes te shoppen bij Vogelhuisjes.nl maak je niet alleen de ontvanger blij. De vogels en de andere dieren in de tuin maak je er namelijk ook erg blij mee. Nu de koude dagen er weer aankomen, hebben veel tuindieren de behoefte aan wat extra’s. De natuurlijke voedselbronnen zijn in de winter minder rijkelijk beschikbaar. Doordat de blaadjes van de bomen bieden de natuurlijke schuilplekken geen beschutting meer. Vandaar dat het geven van een vogelhuisje of eekhoornhuisje een super goed idee is!

Met het samenstellen van deze lijst hebben we rekening gehouden met ieders portemonnee. Er zit dus voor elk budget een optie in!

1. Vogelhuisje Gracht – Halsgevel

Dit leuke vogelhuisje is fantastisch voor elke liefhebber van Hollandse architectuur. De grachtenpanden zijn herkenbaar en in diverse varianten te verkrijgen. Daarnaast wordt dit vogelhuisje ook geleverd in een handige geschenkdoos, waardoor inpakken een stukje makkelijker wordt! Het vogelhuisje is gemaakt van polyresin: een weersbestendig materiaal. Door de invliegopening van 27 centimeter kun je diverse mezensoorten in dit vogelhuisje verwachten. Je kunt het vogelhuisje tevens eenvoudig schoonmaken door de onderkant op te tillen.

2. Multiholk De Stijl

De multiholk in een design vogelhuisje. Maar naast het prachtige ontwerp, is de nestkast ook erg praktisch: hij kan namelijk ook ingezet worden als voederhuis. Daarnaast kun je een Multiholk zowel ophangen aan de muur of schutting, als bevestigen op een paal. Het design is uniek en deze variant is voor de echte kunstliefhebber: volledig naar het design van Nederlandse kunstbeweging ‘de Stijl’. De Multiholk is geschikt voor wie wat meer te besteden heeft, maar is van uitstekende kwaliteit en gaat lang mee.

Nestkast in de vorm van een grachtenpand
Multiholk De Stijl op paal

3. Vogeltaart

Met een vogeltaart help je de vogels enorm: hij wordt namelijk gemaakt van vetten die de vogels in deze periode erg goed kunnen gebruiken. Daarnaast is een taart natuurlijk ook leuk om te geven. Je kunt de taart zelf versieren, met bijvoorbeeld hulst, doppinda’s, besjes, en gedroogde sinaasappelschijfjes. De vogeltaart wordt geleverd in een handige doos en in een tulbandvorm. Makkelijk inpakken dus!

4. Pakket – Voederhanger Eikel met rode pinda’s

Pinda’s zitten boordevol goede vetten en eiwitten. Daar maak je de vogels dus erg blij mee! Maar het design van deze voederhanger maakt dat de ontvanger er ook zeker blij mee gaat zijn. De eikel ziet er namelijk leuk uit in je tuin en is eenvoudig te vullen met pinda’s. Daarnaast heeft dit pakket een zacht prijsje. Dit originele cadeautje is dus een perfect Sinterklaas cadeau!

Glazen schaal met vettaart versierd met besjes en pinda's
eikel gevuld met pinda's aan draad

5. Vogelhanger – Zaden Hart

Hoe leuk is deze schattige hanger? Een zadenhartje past in elke tuin, en op je balkon. Daarnaast is het ook een liefdevol cadeau, en leuk wanneer je een kleinigheidje wilt geven. Of als het om een schoencadeautje gaat! Bevestig het hartje in de boom, aan een struik of aan een haak en zie de vogeltjes genieten.

6. Vogelhuisje Cottage – Blauw

Ben je op zoek naar een vrolijk cadeautje, dat de ontvanger een klein beetje doet vergeten dat het heel koud buiten is? Dan is deze Cottage het ultieme cadeau. Het design doet namelijk denken aan een strandhuis! De nestkast is zowel aan het touwtje als aan het ophangoog aan de achterzijde op te hangen. Een goede tip voor dit huisje, is om hem wel even de te bewerken met blanke lak of beits. Het is namelijk een decoratief vogelhuisje, welke gevoelig is voor weersinvloeden.

7. Eekhoornhuisje – Naturel

Veel mensen zijn gek op eekhoorns. Deze leuke dieren kunnen echter ook wel wat extra schuilplekken gebruiken. Dit leuke eekhoornhuisje is daar perfect voor. Door de diverse openingen kan de eekhoorn op meerdere manieren het huisje betreden of verlaten. Het eekhoornhuisje is gemaakt van FSC gecertificeerd hout en een echte aanrader voor elke eekhoornliefhebber!

8. Muurpicknicktafel voor Eekhoorns en Vogels

Eekhoorns of vogels aan een picknicktafel: hoe schattig is dat. Deze picknicktafel is gemaakt van polyresin, en kan gevuld worden met kleine hoeveelheden vogelvoer of eekhoornvoer. Je kunt er ook pinda’s op plaatsen. Met behulp van de ophangogen bevestig je hem eenvoudig aan de schutting of boom. Maar je kunt hem natuurlijk ook op de tuintafel zetten! Erg leuk om cadeau te geven.

huisje voor eekhoorn met een eekhoorn die eronder uit komt

9. Insectenhotel Hart Gevlamd

Een liefdevol cadeau: voor de ontvanger, en voor de insecten. Wist je dat veel insecten in de winter bij elkaar de warmte gaan zoeken om te overleven? Bijen gaan dan bijvoorbeeld dicht bij hun koningin zitten, veelal op een bol. Toch zijn er ook solitaire bijen, die geen koningin hebben. Zij kunnen zich nestelen in dit mooie insectenhotel. Zo help je de natuur een handje én geef je een leuk cadeau.

10. Muurvoedertafel Antraciet/wit design

Deze strak vormgegeven voedertafel staat fantastisch in een moderne tuin. Je haalt dus een mooi sfeerartikel in huis, en kunt vervolgens genieten van de etende vogeltjes. Dat geef je toch graag cadeau? De muurvoedertafel heeft een zacht prijsje. Hij staat goed aan de muur en past ook op een balkon.

hartvormig insectenhotel
Muurvoedertafel Antraciet/wit design-0

Hopelijk heb je veel inspiratie opgedaan! Toch op zoek naar wat anders? Bekijk onze pagina met Cadeautips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.vogelhuisjes.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 5203 reviews.